Tämä oppaan tarkoituksena esitellä Windows 7 -käyttöjärjestelmän asennus. Tämä asennus tehdään tyhjälle kiintolevylle uutena asennuksena.

1) Laita Windows 7:n asennuslevy tietokoneesi DVD-asemaan ja käynnistä tietokone.

2) valitse asennettava kieli, ajan ja rahayksikön muoto ja näppäimistöasettelu3) valittuasi asetukset paina Asenna nyt4) lue käyttöoikeusehdot jos jaksat, mutta sinun täytyy ne hyväksyä joka tapauksessa jos haluat ottaa jatkaa asennusta.5) valitse Mukautettu asennus6) valitse kiintolevy, jolle haluat Windowsin asentaa. Tässä esimerkissä on ainoastaan yksi kiintolevy käytössä.7) Windows aloittaa asennuksen, joka kestää jonkin aikaa.8) seuraavaksi siniun täytyy valita käyttäjänimi ja tietokoneen nimi. Tässä esimerkissä käyttäjänimeksi valittiin testi ja tietokoneen nimeksi testi-PC9) luomallesi käyttäjätunnukselle kannattaa valita salasana. Tämä ei ole pakollista mutta hyvin suositeltavaa. Salasana vihje on hyödyllinen silloin jo unohdat salasanasi.10) Windows tuotepakkauksessa tai tietokoneessasi pitäisi olla tarra, jossa kerrotaan käyttöjärjestelmän tuotetunnus (PRODUCT KEY). Syötä tämä kirjainyhdistelmä ja valitse haluatko aktivoida Windowsin automaattisesti. Aktivointi on pakollinen ja tietokone täytyy aktivoida 30 päivän sisällä asennuksesta.11) seuraavaksi sinun pitää valita miten Windows päivittää itseään. Jos haluat, että Windows lataa kaikki päivitykset valitse Käytä suositeltuja asetuksia. Asenna vain tärkeät päivitykset lataa ja asentaa ainoastaa tärkeät päivitykset, jotka useimmiten liittyvät tietoturvaan.12) valitse aikavyöhyke ja kellonaika13) valitse tietokoneen sijainti. Tässä esimerkissä tietokone asennetaan kotiverkkoon.14) Windows viimeistelee asetuksia


Lataa ja asentaa päivityksiä15) päivitysten asennuksen jälkeen täytyy tietokone käynnistää uudelleen.16) käyttöjärjestelmä on nyt asennettu ja voit kirjatua sisään käyttämällä valitsemaasi salasanaa.17) valmis.


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1. joulukuu, 2010 @ 22:12