Verkkokovalevyt

 • #1
  Eli tarkoituksena saada yhteinen kovalevy videoita varten itselle ja kaverille, eli kumpi näistä kannattaisi ostaa? LaCie Cloudbox 2TB vai LaCie Network Space II 2 TB?

  Ja miten asennus käytännössä sujuisi?
 • #2
  Ja levylle ei ole tulossa varmuuskopioita tms.

  _______________________________________________________
  FewFunGuys, rentoja videoita peleistä!"
 • #3
  Onko tarkoitus siis, että levy olisi verkon kautta jaettu kaverille vai onko sitä tarkoitus siirrellä? Onko kaveri samassa lähiverkossa (kämppäkaveri tms) vai netin takana?

  Pikaisella vilkaisulla Network Space II vaikuttaisi vähän monipuolisemmalta, siihen saa kiinni vaikka printterin tai esimerkiksi toisen kiintolevyn, jos alkaa tila loppua. Molempien asennuksen pitäisi olla helppoa, mutta Cloudboxissa ei ilmeisesti tarvi juuri muuta kun nappia painaa. Jos taas kaveri ei ole samassa verkossa, reititin saattaa vaatia jotain säätöä molempien tapauksessa.
 • #4
  Levy siis nettiin menossa, ja kaveri ei ole lähiverkossa. Modeemina Elisa kotiboxi.
 • #5
  Lacien MyNAS-palvelu mahdollistaa kyllä etäyhteyden laitteeseen Internetin yli, mutta sen toimivuus voi vaihdella operaattoreittain. Pääsääntöisesti palvelut toimivat kyllä hyvin.

  Molempien laitteiden pitäisi suoriutua hyvin käyttötarkoituksessasi, mutta kuten Squi totesi, on Network Space II paljon monipuolisempi laite. Jos uskot, että tulevaisuudessa on tarvetta laitteen laajentamiselle, kannattaa sijoittaa rahat mieluummin tuohon.

  Jari Ketola
  Administrator
  http://www.AfterDawn.com
 • #6
  Äläkää hyvät ihmiset missään nimessä ostako mitään Lacien verkkokiintolevyä. Itse erehdyin moisen romukasan hommaamaan ja ensinnäkin sain tiedostojärjestelmän pari kertaa juntturaan ja tiedostoja hävisi.

  Toinen ikävämpi yllätys on noiden tiiliskivi mallien virtalähde. Ne nimnittäin menevät todella helposti rikki.

  Jos ette usko niin kokeilkaa kuukkelilla hakea kyseisiä malleja ja ongelmia. Niitä nimittäin löytyy ja allekirjoitan itsekin asian.
 • #7
  Jos itsekin jotain välttäisin niin LaCien verkkolevyjä! Esim. Synology tai Qnap-merkkisistä alkaa löytyä jo kiinnostaviakin malleja.
 • #8
  Kiitos kaikille, enköhän tässä pärjäile! :)

  _______________________________________________________
  FewFunGuys, rentoja videoita peleistä!"
 • #9
  Qnapit ovat ihan kelvollisia kotikäyttöön, Synologyt ehkä piirun verran ammattimaisempia laitteita. Molemmat niin hinnaltaan, laadultaan kuin ominaisuuksiltaan ihan eri luokkaa noihin LaCien, Buffalon tai muiden vastaavien "kevyt-NASsien" valmistajien laitteisiin nähden.

  Ihan sama mitä laitetta käyttää tietojensa tallentamiseen, kannattaa varmuuskopioinnista pitää huolta. Mikään ei ole ikävämpää kuin huomata, että teratavujen edestä varmistamatonta tavaraa katosi savun myötä taivaan tuuliin.

  Jari Ketola
  Administrator
  http://www.AfterDawn.com
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.