Komponenttien kasaaminen Shuttle XPC SH67H3 -koteloon

 • #1
  Eli kuten otsikko jo kertoo, on alla hieman kuvia ja tekstiä komponenttien kasaamisesta Shuttle XPC SH67H3 -koteloon. Kyseessä on ns. Barebone-paketti, eli se sisältää kotelon, emolevyn, virtalähteen ja jäähdytysratkaisun suorittimelle.  Kotelon avaaminen
  Tämä on helppo vaihe. Kotelon takaa löytyy kolme sormiruuvia, jotka kierretään pois.


  Sormiruuvien irtoamisen jälkeen voidaan koteloa vetää hieman taaksepäin, jonka jälkeen kotelon voi irroittaa rungosta nostamalla sitä ylöspäin.  Seuraavaksi vuorossa on massamuistitelineen irroitus. Se onnistuu kahden ruuvin avaamalla (ristipäälle on käyttöä).  Suorittimen asennus
  Aluksi suorittimen jäähdytysratkaisu täytyy irroittaa. Tämä tapahtuu avaamalla ensin sormiruuvit takaosasta,


  jonka jälkee irroitetaan tuulettimen johto emolevystä ja nostetaan tuuletinrakenne pois

  seuraavaksi irroitetaan siili, ja tämä tapahtuu löysäämällä neljä ruuvia (ristipäälle on jälleen käyttöä) siilin päältä.


  Tämän jälkeen siilin voi nostaa pois paikoiltaan ja repiä siinä olevan tarran irti.  Tässä vaiheessa kannattaa kaivaa 1155-kantaan sopiva suoritin esiin ja poistaa se mahdollisesta suojakotelostaan  Sitten vuorossa on suoritinkannan kiristyksen avaaminen (painetaan kiristysvipua hieman alaspäin ja vedetään sitä sivulle, jolloin lukitus avautuu ja kiinnittimen voi nostaa ylös) sekä siinä olevan muovi/teippisuojuksen poistaminen

  Tämän jälkeen suoritin laitetaan paikoilleen siten, että emolevyssä näkyvä valkoinen kolmio ja suorittimessa näkyvä kultainen kolmio ovat toisiaan vasten  tämän jälkeen kiinnitin lasketaan jälleen alas ja katsotaan, että sen pääty tulee emolevyssä olevan ruuvin alapuolelle


  sitten kiristysvipu lasketaan takaisin alas ja lukitaan se kiritimen alle  Seuraavaksi esiin otetaan mukana tullut pii/hopeatahna (korkki auki)


  jota sitten puristetaan hieman (ei siis koko tuubia) suorittimen keskiosaan,


  jolloin päälle tuleva siili levittää sen tasaisesti.

  Kun siili on laitettu takaisin suorittimen päälle (ruuvit uppoavat emolevyn reikiin), kiristetään niitä vuorotellen jokaisesta nurkasta parin kierroksen verran.


  Tällöin suoritin ja suoritinkanta eivät rasitu liikaa yhdestä kulmasta kerrallaan. Ruuveissa on raja, jonka jälkeen ne eivät enää kiristy, joten ylimääräistä voimaa ei kannata käyttää.
  Muistien asennus


  Jos emolevyyn asentaa kaksi muistikampaa niin pitää sijoittaa keltaisiin slotteihin.


  Mitään erikoista tässä vaiheessa ei ole, joten kun salvat on avattu voi muistikammat asettaa paikoilleen tuttuun tyyliin, ja salvat tulevat takaisin lukitusasentoon, kun muistikammat ovat paikoillaan.  Näytönohjaimen asennus
  Kotelon pieni koko, ja virtalähteen suorituskyky asettavat joitain rajoituksia näytönohjaimen suhteen. Alkuun koneeseen tuli Asusin valmistama Geforce 9800GT, joka asentui paikoilleen ilman ongelmia.

  Ensimmäinen työvaihe on takaseinässä olevien kiinnitysruuvien löysääminen, jonka myötä lukitusosan saa nostettua ylös.  Koneeseen on tulossa myöhemmin kaksi korttipaikkaa takalevystä vievä näytönohjain, jonka vuoksi poistin saman tien molemmat suojalevyt.

  Kun näytönohjaimen on asentanut paikalleen, voi lukitusosan laskea jälleen paikoilleen, ja samalla kiinnittää lisävirtaliittimen.

  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1. toukokuu, 2012 @ 21:23
 • #2
  Näppärän näköinen paketti. Parit täsmentävät laiskalle, joka ei jaksa kaivaa infoa netistä.. Mitkäs ton kotelon fyysiset mitat ovat, noin about? Ja tuolla jäähdytysratkaisulla, melutaso on millä levelillä, noin ihan korvakuulolta?
 • #3
  Kokoa on 32,3x20,8x18,9 cm ja melutaso on tarkoitus mitata, kunhan ostamani desibelimittari saapuu postissa. Nykyisellään on korvakuulolla paha sanoa mitään, kun tämän hetkisessä asunnossa lämmityspattereiden vedenkiertoääni on aivan järkyttävällä tasolla. (mutta onneksi kevyen koneen voi kiikuttaa muualle mittauksia varten)

  Tuon suorittimen tuulettimen voi kyllä vaihtaa jälkikäteen (en tiedä ovatko ne edes kaikilla markkina-alueilla samoja), jos haluaa vielä hiljaisemmaksi, mutta tuo powerin pieni kaveri voi olla kovassa rasituksessa äänekäs (pitää sekin testata, kunhan saan tuon näytönohjaimen asennettua).
 • #4
  Nyt on mittailtu JTS1357:llä.

  Koneen etupuolelta noin 0,50 metrin päästä desibelejä irtoaa ~37. Takaata vastaava lukema samalta etäisyydeltä on ~40. Taustamelu on 35 desibelin luokkaa. Eli tuulettimet kyllä erottaa selvästi, mutta ne häviävät äkkiä muuhun taustameluun.
 • #5
  No ei ole äänekäs, ei. Pitää fundeerata hieman, josko tuollaista alkaisi värkkäämään olohuoneeseen Popcorn Hourin tilalle mediacenteriksi / kevyeen muuhun käyttöön. Miten muuten 3.5" kovalevyille tuossa paketissa jää tilaa, eli monelleko lätylle siellä on järkevästi tilaa?
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.