Virtuaalikone on ohjelmallisesti toteutettu tietokone, jota voidaan käyttää aidon tietokoneen tavoin. Tässä esimerkissä luodaan virtuaalikone VMware Serverillä. Tähän virtuaalikoneeseen on tarkoitus asentaa 32-bittinen Windows 7.

Jos haluat luoda Datastoren ennen virtuaalikoneen luomista, kannattaa lukea Datastoren luontiohje.

1) Virtuaalikoneen luominen aloitetaan Create Virtual Machine-komennolla.2) ensimmäisenä täytyy virtuaalikoneelle antaa nimi ja valita Datastore. Tässä esimerkissä käytetään nimeä Win7-FI ja Datastorea SSD.3) tähän virtuaalikoneeseen halutaan asentaa 32-bittinen Windows 7. Tätä kirjoitettaessa VMware server ei sisällä valintaa Windows 7:lle. Tästä syystä valitaan käyttöjärjestelmäksi Microsoft Windows Server 2008 (32-bit). Jos haluttaisiin asentaan 64-bittinen Windows 7, silloin valittaisiin vastaavasti 64-bittinen Windows 2008 Server.4) VMware Server ehdottaa suositeltuja muistiasetuksia kullekin käyttöjärjestelmälle. Tässä esimerkissä käytetään 1GB suositusta. Prosessorien määräksi valitaan 1.5) virtuaalikoneelle luodaan uusi virtuaalinen kiintolevy.


Virtuaalisen kiintolevyn kooksi suositellaan minimissään 16GB, joka käytetään myös tässä esimerkissä. Kiintolevyn luonnissa käytetään SSD-datastorea, hakemistona Win7-FI ja tiedostojen nimenä on Win7-FI*.vmdk. Levytila virtuaalikoneen käyttöön varataan heti (Allocate all disk space now) ja kapasiteetti jaetaan 2GB tiedostoihin (Split disk into 2 GB files). Tässä esimerkissä halutaan mahdollisimman paljon suorituskykyä ja siitä syystä optimoidaan virtuaalilevyn käyttöä.

6) jos virtuaalikone halutaan liittää verkkoon, täytyy koneelle määritellä verkkokortti. Valitse Add a Network Adapter.


Tässä esimerkissä käytetään sillattua verkkoyhteyttä, joka otetaan käyttään heti kun virtuaalikone käynnistetään valitsemalla Connect at Power On.7) CD/DVD-asemaksi voidaan valita fyysisesti tietokoneessa oleva asema tai virtuaalinen CD/DVD-asema käyttäen ISO-tiedostoa.
Ennen Browsen painamista täytyy haluttu ISO-tiedosto siirtää Datastoren juureen.


Seuraavaksi valitaan ISO-tiedosto, joka sisältää asennettavan käyttöjärjestelmän.


Otetaan CD/DVD-asema käyttöön käynnistyksen yhteydessä valitsemalla Connect at Power On.

8) levyasemaa ei ainakaan tässä ympäristössä tarvita, mutta senkin voi valita jos joku sitä tarvitsee.9) USB-laitteita toki halutaan käyttää, joten valitaan Add a USB Controller10) virtuaalikone on nyt valmis. Valitsemalla Power on your new virtual machine now käynnistetään virtuaalikone heti luomisen jälkeen.11) hetki menee levytilan varauksessa ja virtuaalikoneen luomisessa. Ruudun alareunasta näet milloin virtuaalikone on valmis ja käynnistetty.12)Console-välilehdeltä voit ottaa yhteyttä virtuaalikoneeseen.


Kun klikkaat ruutua, aukeaa sinulle VMware Remote Console-yhteys luomaasi virtuaalikoneeseen.


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25. marraskuu, 2010 @ 10:54