eka HTPC

 • #1
  olen aika uusi tähän koko htpc maailmaan mutta nyt olisi tarkoitus rakentaa oma HTPC joka olisi mahdollisimman virtapihi sekä hiljainen, tyylikkyyskään ei olisi pahitteeksi :) DVD Soitin ja TV-viritin eivät ole pakollisia kokoonpanossa :)

  ja hakusessa siis olisi ehdotuksia komponentteihin tai ehkä mahdollisesti kokonaisia kokoonpanoja :)

  Toivottavasti herättää keskustelua
 • #2
  Mikä olisi kokoonpanon budjetti, koska ilman sitä on hankala ehdottaa kokonaisia kokoonpanoja?

  Prosessoriksi kannattaa melkein valita amd fusion tuoteperheen prosessori (apu), on virtapihi ja integroidun näytönohjaimen pitäisi olla parempi muihin integroituihin verrattuna. HTPC-koteloissa ei ole yhtä laajaa valikoimaa kuin tornikoteloissa ja hintahaitarikin on niissä suuri.

  Tässä on yksi esimerkki valmiista kokoonpanosta link, josta saa säästettyä 100e ottamalla bluray-aseman pois ja toisen 100e jos ei koe tarvitsevansa windowsia.

  Kannattaa miettiä tarkkaan omia tarpeitaan, esim. tarvitseeko koneeseen kuinka paljon tilaa elokuvia ja muita varten, ja riittääkö esim linux+xbmc yhdistelmä vai onko koneella tarkoitus harrastaa kevyttä pelaamista.
 • #3
  Ehdotettu emolevy ei ole kovin hiljainen, pikku tuuletin pitää aika kamalaa ääntä.

  Suosittelen tätä jos haluat hiljaisen kokoonpanon, vaikka hintaa tuleekin lisää. Vaihtoehtona on tietysti tehokkaammasta erillisprossusta rakennettu paketti integroidulla näyttiksellä, jolloin pääset vaihtamaan prossucoolerin halutuksi. Tuolla vaihtoehdolla hinta voi nousta vielä jonkin kympin.

  Millainen oli budjetti? Täytyykö tilata Suomesta?
 • #4
  Sama juttu oikeataan myös minulla.
  Syystä tai toisesta olen fanittanyt Delliä jo pitkään, koska pelihommat eivät kiinnosta - vaan ja ainoastaan tosihommat.
  Tosin Suomen Dell palvelu meille ns. pikkutekijöille on niin ala-arvoista tuhertelua että jo tästä syystä hankin mieluimmin uuden/käytetyn Dellini ulkomailta - kansainvälisellä on-site takuulla.
  Menneillään oleva dekkarin kirjoittaminen - sekä sitä seuraava käsikirjoitus sujuvat Precision 390:lläni ihan hyvin.

  Mutta viime aikoina olen ryhtynyt haikailemaan, projektinomaisesti, systeemiä/softakokonaisuutta, jonka avulla pääsen rakentamaan omaa näkemystäni käsisprosessin finaaliin kuuluvaan "storyboardin", sovellettun kuvakäsikirjoituksen, rakentamisessa ja tyylittelyssa enemmän: Haluan toisin sanoen osallistua omalla tavallani koko tuoteen, oli se sitten leffa tai tv/filmi, rakentamiseen kirjoittamisen osuutta huomattavasti enemmän.
  Lyhyesti muokattuna juttu tarkoittaa: "enemmän duunia, enemmän visuaallista luovuutta sekä ideointia ja paljon enemmän lisää liksaa" - jokaiselle juttuun osallistuvalle.
  Juttu ennen vanhaan meni niin että käsikirjoittaja teki hommansa, josta tuottaja iski satunnaisen könttisumma taskuun. Sillä siisti - ja näkemiin. Usein vaan sattui niin, ettei käsikirjoittaja sitten kutsunäytöksessä tunnistanut kirjoittamaansa tarinaa valmiissa leffassa edes omakseen. Joku saattoi mieltää jutun suoranaisesti omaksi halveeraamisekseen, herkemmät jopa huoraamiseksi. Tämä vaan meinaa sitä että ajamaani lopputuotetta varten ei pelkkä tekstin naputtelu enää riitä.

  Nyt mennään rohkeasti oma-aloitteisen luovan visuaallisen bisneksen puolelle. Tarvitaan käsiksen mukaista katseen vangitsevaa, korkealuokkaisesti tehtyä leffa-animaatiota, joka tuotteistetaan PC:llä valituiksi laadukkaiksi kohtauspätkiksi - myöhemmän tarkan harkinnan mukaista jakelua varten. Tätä visuailisointia/animaatiota en yksinkertaisesti hallitse - enkä edes halua, sillä vain lopputulos merkitsee jotain. Tässä luovassa bisneksessä ja sen edelleen myynnissä on kyse kahden tyypin hyvästä ammatti-yhteistyöstä, ei sen kummemmasta. Mutta toivon mukaan syventyvästä.

  Musiikkisofta on myös harkinnassa. Haluaisin itse säveltää kirjoittamiini, ainakin huippukohtauksiin suuntaa antavan musiikin. Kuuluukin vain kysymys onko Steinberger paras? Kallis on ainakin - mutta tietääkö kukaan kilpailevaa komponenttia? Maccimainen Garageband voisi riittää pitkälle - mutta nyt ollaankin PC-taiteen kimpussa.

  Loppujen lopuksi elän uskossa ettei kovinkaan monimutkaisia härveleitä näiden juttujen tueksi tarvita? Siitä voisi arvoisa Tom's raati kertoa oman mielipiteensa.
  Kunnon animaatio yhdistettynä musiikkiliitteineen käsiksen eri vaiheisiin on niin pitkä juttu että sitä on tarvis harkita pitkään ja hartaasti.
  Haluan kaikki softat myös omaan koneeseeni, ehkä pikku varauksin. Mutta päämateriaalin pitää olla joka hetki muokattavissani. Samantekevää kuinka yksin tehty muokkaus sujuu. Pääasia ettei mikään häviä tai oleellisesti muutu, tai vielä pirullisempaa - häviä.

  Näissä hommissa tehdään aikataulun mukaista työputkea: Tarkoittaa työtä vuorotta kun ollaan hereillä - eikä se animaattori täällä asu ja joskus vaan parhaat idikset syntyvät keskellä yötä. Eikä niitä kannata hukata.

  Animaatiopuoli taitaa lähinnä mennä Adoben/kilpailijoiden piikiin - mutta mitkä olisivat sopivimmat mallit? Tarjolla on tuoteviidakko josta en ymmärrä vielä juuti mitään, mutta projektin luonteen mukaan voinette harkita sopivia ehdotuksia - joilla sitten pääsen jonkunlaiseen alkuun lasketussa vuoden hommassa.

  Lopuksi odotan mielenkiinnolla ehdotusta uuden koneen (Dellin) spekseistä: Sellaisen joka nielee yllä kaavaillun softakokonaisuuden kakistelematta sisuksiinsa.
  Kiitokset etukäteen kärsivällisyydestänne.

  Edit: Tämä on toinen versio jonka kirjoitin aikaisemman, muutaman tunnin Tom's palstalla esillä olon jälkeen uusiksi. Sen takia että kokonaisuus menisi helpommin asiasta mahdollisesti kiinnostuneille henkilöille helpommin perille.

  PS. Jos mahdollista, arvoisien tekniikan mestareiden mielestä, voisin mielelläni modata myös nykyistä myllyäni.
  Verkkokauppa tarjoaa 2X2 Gt muistia ja nykyinen 256MB Quadro FX 4000 näyttis lienee myös vaihdettavissa, vaikka hiton hyvin pelittääkin Käyttiksenä on uusittu tehtaan oma XP-pro, josta sitten millään en vielä luopuisi. Tämä kone kun on myöskin 64-bit versio.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. joulukuu, 2011 @ 5:32

  IT-Business, the real Business,
  Rgds,
  WriterHouse
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.