Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa

  • #1
    Koitin etsiä netistä vastausta ongelmaan, mutta ainakaan itse en onnistunut löytämään samanlaista vikaa foorumeilta.

    Vikana siis se, että tietokoneen käynnistämisen jälkeen kaikki toimii hyvin. Jossain vaiheessa kuitenkin, kun käynnistän peliä tai muuta näytönohjaimelle raskasta (Kombustor), kuvataajuus tippuu täysin. Näytönohjaimen lämmöistä sen verran, että toimiessaan lämmöt nousevat jonnekkin 70-90 asteen välille, kun taas lakkoillessaan se surruttaa suht tasaista 40-45 astetta, eli tavallista lämpöään esimerkiksi nettiä selaillessa.

    Mallina vanha, mutta tunnearvoa tuonut GeForce GTX 470. Ajurit putsasin juuri DDU:lla ja kellotus on tehdasasetuksilla. Ei muutosta.
  • #2
    Itellä HD 4890 BE teki saman tyylistä. Mitä tahansa "vaativaa" cs:go esim. ei jaksanut 35fps enempää toistaa).

    Syyksi ilmeni että 8-pinninen virtaliitin oli huonosti kiinni. 8-pinninen oli kai konetta liikutellessa löystynyt hieman. Painamalla liittimen kunnolla kiinni lähti rullaamaan ongelmitta. 470 on varmaan toiminut nykyisellä virtalähteelläsi all ok joten tarkista että lisävirtaliittimet on kunnolla kiinni.
    Toivottavasti ongelmasi korjaantuu näin simppelisti :)
  • #3
    Originally posted by KeisariHaba:
    Itellä HD 4890 BE teki saman tyylistä. Mitä tahansa "vaativaa" cs:go esim. ei jaksanut 35fps enempää toistaa).

    Syyksi ilmeni että 8-pinninen virtaliitin oli huonosti kiinni. 8-pinninen oli kai konetta liikutellessa löystynyt hieman. Painamalla liittimen kunnolla kiinni lähti rullaamaan ongelmitta. 470 on varmaan toiminut nykyisellä virtalähteelläsi all ok joten tarkista että lisävirtaliittimet on kunnolla kiinni.
    Toivottavasti ongelmasi korjaantuu näin simppelisti :)
    Vaikuttaisi siltä, että ongelma oli juuri tämä. Lämpöjen takia otin kortin irti ja putsasin paineilmalla. Kiinnittämisen jälkeen ei ole ollut enää ongelmia. Eli "vahingossa" tuli hoidettua tämäkin :D Luin viestisi vasta puhdistamisen jälkeen.

Vastaa tähän viestiketjuun