Windows 8.1

 • #1
  Päivitin eilen Windowsin 8.1 versioon. Päivityksen jälkeen näytön resoluution on liian pieni. Nyt se on 1920x1080px, enkä saa sitä muutettua isommaksi. En nyt muista mikä tuo on ollut aiemmin, mutta nyt kuvakkeet ym. ovat liian isoja ja hieman epäselviä. Näyttönä on Acerin N230HML näyttö/tv.

  Asensin näytönohjaimen (AMD) ajurit uudelleen. Koneessa on suorittimeen integroitu näytönohjain.

  Missä voisi olla vika ja miten saisin resoluutiota muutettua?

  EDIT: Otsikosta tuli hieman epäselvä. Viesti näemmä lähti ennen kuin ehdin sitä muokata.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18. lokakuu, 2013 @ 14:47
 • #2
  Minulla oli näyttö kiinni koneessa HDMI-kaapelilla. Sain työpöydän ja kuvakkeet näkymään "oikealla" resoluutiolla, mutta kaikki ohjelmat ovat pienemmällä resoluutiolla.

  Siirryin käyttämään VGA-kaapelia ja nyt resoluutio on oikea. Se on edelleen tuo 1920x1080px, mutta jostain syystä kaikki on nyt pienempää siis niin kuin sen pitäisi ollakin. Jos siirryn käyttämään HDMI:tä kaikki on taas isompaa ilman, että muutan asetuksia. Missä vika? Tietysti voin käyttää tätä VGA:takin.

  Poistin ja asensin uudelleen AMD:n ajurit, mutta en tiedä vaikuttiko se tähän.
 • #3
  Microsoft veti Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmäpäivityksen pois Windows Storesta

  Microsoft on vetänyt lauantaina Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmäpäivityksen pois Windows Storesta. Päivitys julkaistiin Windows Storessa 17. päivä kuluvaa kuuta, eli se ehti olla saatavilla vain kahden päivän ajan.

  Mashablen raportin mukaan Windows RT:n päivittäminen 8.1-versioon on joidenkin käyttäjien kohdalla johtanut laitteen hajoamiseen ja tiedostojen katoamiseen.

  Microsoft on kommentoinut asiaa kertomalla yhtiön vetäneen päivityksen markkinoilta tutkiakseen joitain käyttäjiä koskevaa ongelmaa käyttöjärjestelmän päivittämisen yhteydessä. Microsoft pahoittelee tilannetta ja kertoo työskentelevänsä ratkaistakseen ongelmat mahdollisimman nopeasti. Yhtiö ei ole kertonut vielä milloin se aikoo tuoda korjatun version käyttöjärjestelmäpäivityksestä saataville Windows Storeen.

  Lähde:

  http://taskumuro.com/microsoft-veti-win...indows-storesta
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. lokakuu, 2013 @ 5:31

  Intel Haswell i7-4770K & Noctua NH-U14S
  Asus Z87-A & Asus Strix GTX 970
  Fractal Design Define R4 & Seasonic 660W P-660 (XP²)
  Samsung 256GB 840 Pro SSD & Western Digital 1TB Caviar Black
 • #4
  Muuten hyvä, mutta olettaisin, että kyseessä ei ole mikään RT-Windows.

  Eli tuohan on sinulla nyt natiiviresoluutiolla, eli oletko vilkaissut sitten "Näyttö" valikossa olevaa "Muuta kaikkien kohteiden kokoa" asetusta? Löytyy ihan Modernissa kun kirjoittaa näyttö tai työpöydällä oikeaa korvaa napsauttamalla parin valikon takaa.

  *edit*
  Vai tarkoitatko ihan. että tapahtuu skaalausta joillain täydellä ruudulla olevilla sovelluksia tms? Meni hiukan ohi kysymys.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. lokakuu, 2013 @ 21:18
 • #5
  Resoluution on nyt ainakin oikea.

  Kokeilehan pitää ctrl pohjassa ja hiiren rullaa pyöritellä ja kato mitä tapahtuu.
  Toimii ainakin työpöydällä ja selaimessa.

  Tää on vain arvaus... aikaisemmin oli resolutio pielessä ja siksi kaikki näytti isommalta.
 • #6
  Samaa ongelmaa on ollut itselläkin erään läppärin kanssa. Win 8 kanssa amd:n ajurit sai toimimaan, kun otti hdmi ajurit pois asennettavissa. Nyt Win 8.1 kanssa ei saanut millään asentumaan, heitti BOSD:n viimeistään uudelleen käynnistyksessä. Kyseessä on siis 13.9 ajurit, WHQL-hyväksynnällä 8.1 varten, sekä 6000 sarjan mobilityradeon.

  Kone ei pyörii nykyisellään 8.1 default ajurilla ja koska kyseessä ei ole pelikone, ei niitä nyt niin hirveästi kaipaa, mutta kivahan ne olisi joskus saada....
 • #7
  Lenovon "pelikoneessa" ideapad Y510P koneen GeForce GT755M näyttikset ei pelaa 8,1 päivityksen jälkeen?Toinen putoaa normaali nettikäytössä muutamassa minuutissa. Lenovolta saatu BIOS-päivitys ei poista ongelmaa?
  Microsoft siirtää sujuvasti vastuun Lenovolle...
  Millä saisin molemmat näyttikset toimimaan päivityksen jälkeen?Pelkkä 8 ei jaksa innostaa...
  Käytin muutaman päivän 8,1 ja ero on selkeä.
  Löytyykö tätä kautta ratkaisu ongelmaan?
  Kiitos etukäteen!
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.