Windows 8.1 uudelleenasennus

 • #1
  Moi!
  Ongelma on seuraava:
  Haluaisin tehdä Windows 8.1 uudelleenasennuksen, mutta Windowsin "palautusominaisuus" sanoo että "joitakin tiedostoja puuttuu", ja se käski asettamaan asennusmedian. Minulla on Windows 8 asennuslevy sekä lisenssiavain, mutta niistäkään ei ollut hyötyä, koska ilmeisesti palautustyökalu tarvitsee Win 8.1 tiedostoja, jotka jostain syystä puuttuvat (Win 8.1 on päivitetty windowsin sovelluskaupan kautta).
  Yritin ratkaista ongelman korjaamalla Windowsin asennuslevyn valinnalla "korjaa tietokone", mutta erroria tuli sieltäkin.

  Voinko alustaa koko aseman ja asentaa Windows 8.0 käyttämällä samaa lisenssiavainta, ja sen jälkeen päivittää Win 8.1:een? Tietääkö asennusohjelma että kyseessä on sama tietokone missä Windowssi on aikaisemminkin ollut asennettuna, että se ei luule että olen asentamassa windowsia samalla lisenssillä toiseen koneeseen.
  Jos yhdelle lisenssille on tietty määrä asennuskertoja samalle tietokoneelle, pystyykö asennuskertojen määrän tarkistamaan jostain? (olen taistellut aikaisemminkin saman windowssin kanssa ja muistelisin että tätä lisenssiä olisi käytetty aikaisemminkin uudelleen, en ole varma)

  Kiitän valmiiksi jo mahdollisesti avusta!
 • #2
  Jep
  juuri noin tarvii tehdä eli asenna 8 ensin asennuslevyltä mikäli aktivointi ei onnistu niin ohjelma tarjoaa apua aktivointiin mikäli sinulla on myös media center niin sekin täytyy hakea uudestaan kohdasta lisää ominaisuuksia windowsiin kun tuo 8 on aktivoitu ja tarpeelliset päivitykset asennettu niin kaupasta voi asentaa tuon 8.1 version ja mikäli et ole tehnyt muutoksia koneeseen niin tuo aktivointi pitäisi mennä ihan simppelisti tuolla levyn mukana tulleella aktivointi id:llä.
  toivottavasti tästä oli apua vaikka tulikin vähän myöhässä mikäli et ole jo saanut konetta toimimaan.
 • #3
  Tulee ihan liian myöhään, mutta muille tiedoksi. Jos Windows 8.1 asennusmedia puuttuu, niin sen voi ladata suoraan Microsoftilta seuraavasta linkistä.
  http://windows.microsoft.com/en-us/wind...t-refresh-media

  Tuolla sivulla kun painaa "Create Media" nappia, niin saa ladattua koneelle ohjelman, jolla ladataan automaattisesti netistä Windowsin media ja sillä voi tehdä joko polttaa asennusmedian tai tehdä boottaavan usb-tikun.

  Huom. tuo käsittääkseni pitää tehdä toimivasta Windows 8 tai 8.1 asennuksesta. Mutta testattu on ja toimi hienosti.

  ****
  Tuolla sivulla se lukeekin Notes kohdassa. Voi ladata myös Win7 koneilla, mutta sitten pitää syöttää lisenssiavain ja tätä ei uusista koneista suoraan löydy, vaan se on "asennettu" suoraan Biosiin. 8:lla siis ei kysytty lisenssiavaimesta mitään median luonnissa.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. joulukuu, 2014 @ 14:07
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.