Windows 8 ja automaattinen lukitus

 • #1
  Eli ongelma on windows 8 automaattisessa lukituksessa. Huomaa kyllä että käyttöjärjestelmä on ainakin vielä toistaiseksi optimoitu tableteille, kun tuo automaattinen lukitus ja lock screen on oletusarvoisesti päällä. Kuitenkin nämä ominaisuudet eivät ole näin kotikoneella tarpeellisia ja siksi niistä haluisinkin luopua.

  Tarkempi viankuvaus:

  Eli varsinainen ongelma on se, että windows lukitsee itsensä hetkisen aikaa sen jälkeen kun on koneeseen koskematta.

  Mitä olen jo yrittänyt kokeilla ongelman korjaamiseksi:

  Eli aluksi ongelmana oli myös tuon jo aikaisemmin mainitsemani "lock screenin" ilmaantuminen joko käynnistäessä tai hetkisen idlatessa. Sen kuitenkin sain poistettua seuraavalla ohjeella:
  link

  Tämän jälkeen kuitenkin ongelmana on edelleen tuo itse lukitseminen. Nyt hetkisen idlattua kone ei avaa "lock screeniä" vaan yksinkertaisesti vain lukitsee koneen ja vaatii salasanaa.

  Löysin tuollaisen ohjeen: link (pikkasen kun sivua scrollaa alaspäin löytyy hieno ohje oikein kuvakaappauksin). Mutta tuosta ei ole apua kuin tietokonetta käynnistäessä.

  Ekana myöskin tulee mieleen käydä kattomassa virta-asetukset, ja sieltä tuo perinteinen "lukitse käyttöjärjestelmä" -kohta (vai mikä nyt onkaan), mutta kaikki ne kävin muuttamassa silleen, että ei lukitsis, tai ottaisi näytönsäästäjää koskaan saatika sammuttaisi näyttöä tai nukuttaisi konetta. Kaikki tämä ja siltikin vielä X ajan jälkeen käyttis lukitsee itsensä, ja sekös vasta minulle harmaita hiuksia tuottaa. En ole myöskään onnistunut löytämään paikkaa josta pystyisi poistamaan järjestelmävalvojan salasanan.

  Kiitokset jo etukäteen jos joku pystyy auttamaan.
 • #2
  Kirjautumisen yhteydessä salasanan kyselyn saa pois päältä uuden ohjauspaneelin puolelta (löytyy näytön oikeasta reunasta, sammutus- ja verkkotoimintojen alta): PC settings -> Users -> Sign-in options. Täällä on oletusarvona kohta "Any user who has a password must enter it when waking this PC". Tämän pitäisi poistaa salasanakyselyn niin virransäästön kuin aikakatkaisun jälkeen.


  Jos edellinen ei auttanut, niin virransäästötilasta heräävän koneen lukituksen saa tällä hetkellä pois päältä myös toista kautta. Ainakin Release Previewistä löytyy seuraavanlainen asetusvalikko perinteisen ohjauspaneelin puolelta:
  Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\System Settings. Tuolta pystyy valitsemaan Password protection on wakeup: Don't require a password.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.