Windows 8:n käynnistysvalikon palauttaminen Windows 7 -tyyliseksi

 • #1
  Aika montaa ihmistä on harmittanut Windows 8:n uusi Start Screen -näkymä, joka kyllä toimii tableteilla, mutta sen käyttäminen tavallisella PC:llä on lähinnä hermoja raastavaa.

  Jollei uuden näkymän toimintalogiikkaa jaksa opetella, niin alla on pari vippaskonstia, joilla kasiin saa Vistasta ja 7:sta tutun käynnistysvalikon takaisin.

  Operaatiota ei pysty suorittamaan virallisin keinoin, vaan se pitää hoitaa joko rekisterimuutoksella tai shsxs.dll-tiedoston poistamisella / uudelleen nimeämisellä.

  Rekisterimuutos
  Paina Win+R ja suorita regedit-komento. Navigoi itsesi nyt RPEnabled-avaimen luo, joka löytyy polusta HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer. Muuta avaimen arvo 1 -> 0. Muutoksen pitäisi astua voimaan heti, mutta voit kokeilla uudelleenkäynnistymistä.

  Joillakin on ollut rekisterimuutoksen vuoksi ongelmia, joten seuraava ohje voi olla parempi. Lisäksi kannattaa huomata, että muutos poistaa kaikki muutkin käyttöliittymä uudistukset, joten uudet tehtävien- ja resurssienhallinnat häviävät myös.

  shsxs.dll:n uudelleen nimeäminen
  Toinen tapa poistaa metromaisuus Windows 8:sta on nimetä uudelleen system32-kansiosta löytyvä shsxs.dll-tiedosto. Tämän pitäisi säilyttää työpöytä näkymään tehdyt muut uudistukset.

  Avaa polku C:\Windows\system32 ja nimeä sieltä löytyvä shsxs.dll-tiedosto vaikkapa shsxs.dll.bak-nimiseksi. Mikäli Windows ilmoittaa, ettei sinulla ole oikeuksia tähän, niin ylemmät oikeudet järjestelmätiedostoihin saat täältä löytyvän ohjeen avulla. Mikäli tämäkään ei auta ja Windows herjaa että tiedosto on käytössä, niin käynnistä vikasietotilaan ja yritä nimetä tiedosto uudelleen sitä kautta.

  Windows 8 vaatii vielä uudelleen käynnistyksen ennen kuin uudet asetukset tulevat voimaan.

  Vikasietotila ei ole löydy Windows 8:ssa perinteiseen tapaan (kun painaa F8:aa käynnistymisen yhteydessä), vaan se pitää onkia ensin esille. Opas tähän löytyy täältä.  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17. tammikuu, 2012 @ 23:44
 • #2
  Kiitokset tästä. Hieman kotoisammalta vaikuttaa.
 • #3
  Originally posted by Tesno:
  Kiitokset tästä. Hieman kotoisammalta vaikuttaa.
  Jees,
  tulipahan newbienä vilkaistua asiaa ja pistin jutun heti muistiin. Win 8:n ulkoasu laatikoineen kaikkineen on todella niin pentumaisen ärsyttävää että toivon mukaan 7:sta tulee yhtä pitkä menestystarina uusine päivityksineen kuin tästä XP:stäkin.

  IT-Business, the real Business,
  Rgds,
  WriterHouse
 • #4
  Originally posted by WriterHouse:
  Originally posted by Tesno:
  Kiitokset tästä. Hieman kotoisammalta vaikuttaa.
  Jees,
  tulipahan newbienä vilkaistua asiaa ja pistin jutun heti muistiin. Win 8:n ulkoasu laatikoineen kaikkineen on todella niin pentumaisen ärsyttävää että toivon mukaan 7:sta tulee yhtä pitkä menestystarina uusine päivityksineen kuin tästä XP:stäkin.
  True. Koko Windows 8:sta on jäänyt meikäläiselle fiilis, että siinä on pyritty tarjoamaan jokaiselle jotakin (PC+tablet interface), mutta päädyttykin tilanteeseen joka ei anna mitään kenellekään.
 • #5
  miksi microsoft tekee tuonkin niin ''vaikeaksi''. voisi olla vain asetus metro style pois/käytössä
 • #6
  Pääsyy moisessa 8 pelleilyssä on tietenkin vellova markkinavirta.
  Joka hemmetin uuteen käyttikseen, joita Mikkikseltäkin alkaa tulla putkesta aivan turhan usein ulos, on keksittävä jotain uutta, räjähtävää, fasineeraavaa ja ennen kaikkea hemmetin trediä.
  Vellova markkinavirta on kuitenkin arvaamaton elementti. Todella suurten eurooppalaisten/USA:n firmojen IT-bossit viime hetkessä ratkaisetvat mikä käyttis on on heistä paras - ja nyt suurin osa pikkuhiljaa siirtyy XP:stä vihdoin hyväksyttyyn seiskaan. Ja suurelta prosessilta edellytetään jatkuvuutta.
  Käyttiksen muutto näissä ilmapiireissä on aina pitkä muutos, eikä näissä ilmapuntareissa Mikkiksen kotkotukset uusine kahdeksikkoineen kiinnosta pätkänkään vertaa. Oletettavasti seiskasta odotellaan uutta vakaata ja pysyvää XP:n kaltaista legendaa. Koko ajan muuttuvine turvaratkaisuineen, korjauspäivityksineen ja muine palveluineen.

  Ei ole suurikaan ihme jos toteaa kuivasti että MS uusine kasi laatikoineen ja muine leluineen kusee omaan nilkkaansa. Joissan asioissa kun isotkin vakaalla pohjalla - ja jalat maassa, toimivat firmat ovat vanhakantaisia. Vista on hyvin lähellä saamassa kaverin nimeltään kasi.

  Tablettimarkkinoilla, joissa on totuttu ostamaan aina viimeisimmän päälle olevaa skeidaa, voi 8:lla olla chansseja, mutta vaan jumalattoman suurella panostuksilla. Puhelimista en puhu mitään, koska aihe ei vähempää voisi kiinnostaa.

  IT-Business, the real Business,
  Rgds,
  WriterHouse
 • #7
  Originally posted by teppoI:
  Toinen tapa poistaa metromaisuus Windows 8:sta on nimetä uudelleen system32-kansiosta löytyvä shsxs.dll-tiedosto.
  Eipä tosta Consumer Previewistä löydy tuonnimistä tiedostoa.

  I: Win7HP 64| AMD FX 9590| Corsair H110| Asus Sabertooth 990FX R2.0| Kingston 16GB DDR3| Asus GeForce GTX 560 Ti 448 cores| Samsung SSD 840 Pro 256 GB + 3x WD 2.0 TB Caviar Black + 2x WD 6.0 TB Red| Super Flower GK 850W| CM Storm Trooper.
  II: Win7HP 64| Phenom II X6 1090T| Asus M4A87TD EVO| Kingston 8GB DDR3|Asus Radeon HD5750 512 MB|...
 • #8
  Käynnistävalikko kasiin
  http://www.intowindows.com/5-simple-way...-metro-ui-free/
 • #9
  Windows 8 on erittäin vastenmielinen käyttöjärjestelmä käyttää normaalissa työasemassa. En moista puhelimen käyttistä murheekseni mihinkään koneeseeni, edes puhelimeen, halua tai asenna. Jos Microsoft jatkaa samaan malliin, eikä toteuta Windows 8 helppoa mahdollisuutta palata Windows 7 näyttötilaan, minä siirryn Linux käyttikseen.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.