Windows 8 & Ubuntu käynnistys

 • #1
  Terve,

  Mulla on koneessani kaksi kovalevyä, toisella on Ubuntu ja toiselle laitoin Windows 8 dp:n. Ongelma on se että en saa valittua että kumman käynnistän. Kone suostuu vain käynnistämään kovon joka on ns. ykköspaikalla. Boot menusta ei löydy toista levyä. Biossin käynnistysjärjestyksessä on kaksi kovalevyvaihtoehtoa, toinen on sata-levy ja toinen IDE-levy. Molemmat levyt ovat kuitenkin SATA -levyjä. Järjestyksen muuttaminen ei auta asiaa.
  Voin toki aina vaihtaa johtojen paikkaa niin saan valittua kumman käynnistän, mutta se on turhan hankalaa.

  Miten sais tämän ratkaistua? Auttaisiko joku softa esim Super grub disk?

  J.Kauko
 • #2
  Molemmat käyttöjärjestelmät pitää olla samalla levyllä. Vaikka eri osioissa. Kone käynnistää aina ensisijaiselta levyltä käyttöjärjestelmän.

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.
 • #3
  Ei tarvitse olla samalla levyllä. Riittää että bootloader (eli suomalaisittain käynnistyslataaja) löytyy oikeasta paikasta.

  Edit: ja osaa käynnistää molemmat.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11. tammikuu, 2012 @ 10:20
 • #4
  Grubin asennat uudestaan niin homman pitäisi toimia, molempien kiintolevyjen täytyy olla kiinni kun teet sen, että grub voi löytää windows-asennuksen ja lisätä sen käynnistysvaihtoehtojen listaan.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.