Uusi artikkeli: Core i7-2920XM: työpöytäluokan pelisuorituskyky kannettavassa?

uutinen julkaistu:21 helmikuuta, 2011

Intelin uusi Sandy Bridge -arkkitehtuuri on jo todettu tehokkaaksi työpöydällä, mutta uusi arkkitehtuuri on myös tuonut työpöytäversioon verrattavaa suorituskykyä kannettaviin. Uudessa artikkelissamme testaamme kuinka Intelin mobiilipuolen huippumalli pärjää pelikäytössä työpöytäpuolen huippukallista Xtreme Edition -suoritinta vastaan. Artikkelissa testaamme toisen sukupolven Core i7 ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Iltalehti tason testi. Haluttiin tietty tulos ja valittiin testit ja testikokoonpano siten että se tulos saavutetaan.

  Jos testiin oltaisiin valittu i7 2920XM prosessoria vastaan halvempi i7 2600K niin tulokset olisivat ihan erilaiset. 2600K olisi antanut kunnolla selkään joka testissä ihan vakiokelloillakin. Sitten kun mietitään ottaako kannettavat kiinni työpöytäpuolen suorittimet niin oltaisiin voitu heittää 2600K prossulle vaatimattomat 4,5Ghz kellot. Kannettava olisi ollut vakiokelloilla koska eihän sitä kärsi kellottaa.
  Näitä tuloksia vertailtaessa oltaisiin voitu miettiä monenko vuoden päästä ökykalliit kannettavan prossut pääsee tähän suorituskykyyn.

  Testiohjelmiin pakko kommentoida että Crysiksen ottaminen on vitsi sillä se hyödyntää kahta ydintä ja peli on pelkästään näyttis painotteinen. 980X oli väärä valinta koska sen ytimet eivät ole samalla kellotaajuudella yhtä tehokkaita kuin Sandy Bridgen. Tiedossa on myös että kuuden ytimen hyödyt ovat olemattomia suuressa osassa peleissä ja ohjelmia.

  Kaikenkaikkiaan kannettavien prosessorit ovat todella paljon jäljessä työpöytäpuolta.

  Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven
 • #2
  Ihan hyviä pointteja. Työpöytäsuoritinta voi ylikellottaa ja 2600K olisi hieman nopeampi korkeamman kellotaajuuden ansiosta, tosin samalla se vie myös enemmän virtaa. Ylikellotus taas on edelleenkin vain marginaaliryhmän heiniä.

  Crysis on ehkä huono testi jos halutaan saada tehoa irti kuudesta ytimistä, mutta se tuo myös asian esille, että valtaosa graafisesti vaativista peleistä ei osaa hyödyntää montaa ydintä. Testin pelivalikoima on lyhykäisyydessään kohtuullisen kattava kuvaus sen suhteen kuinka pelit todella käyttävät suoritinta.

  Aikaisemmassa artikkelissa testattiin halvempaa i7-2820QM -mallia uusiin työpöytäpuolen 2600K- ja 2500K-malliin, mistä voi itse päätellä onko eroa todella paljon vai vähän. Omasta mielestäni Intel on tosiaan saanut SB:n myötä kannettavissa työpöytäsuorittimia kiinni melkoisesti.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. helmikuu, 2011 @ 18:25
 • #3
  Originally posted by Eriol:
  Aikaisemmassa artikkelissa testattiin halvempaa i7-2820QM -mallia uusiin työpöytäpuolen 2600K- ja 2500K-malliin, mistä voi itse päätellä onko eroa todella paljon vai vähän. Omasta mielestäni Intel on tosiaan saanut SB:n myötä kannettavissa työpöytäsuorittimia kiinni melkoisesti.

  Enpä ollut tuota testiä nähnyt ennempää. Kieltämättä hyvä saavutus 2820QM prosulta vertailussa 2500K ja 2600K malliin kun huomioidaan selvästi matalampi kellotaajuus ja tehonkulutus.


  Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.