AMD: DirectX esteenä PC-pelien grafiikan kehitykselle

uutinen julkaistu:21 maaliskuuta, 2011

AMD pitää Microsoftin DirectX-rajapintaa esteenä PC-pelien grafiikan kehitykselle. Yhtiön grafiikkaosaston kehittäjäsuhteiden johtajan Richard Huddyn Bit-tech-sivustolle antamat kommentit ovat täysin ristiriidassa Id Softwaren perustajan John Carmacin aiemmin esittämien mielipiteiden kanssa. Carmacin mielestä DirectX on tällä hetkellä alan innovatiivisin tekniikka, mutta Huddyn mukaan useat ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Uskomatonta roskaa AMD:ltä. Ensinnäkin nykypelien ulkoasuun vaikuttaa erittäin paljon se että suuri osa nykypeleistä kehitetään konsolien ehdoilla jonka jälkeen ne käännetään PC:lle. Ilman "konsoliriippaa" pelit olisivat ihan erinäköisiä.

  Toisekseen rautatason ohjelmoinnin hyödyt ovat olleet tiedossa jo kauan aikaa mutta se vaan ei onnistu PC-puolella. Jollekkin tietylle raudalla spesifioitu ohjelmointi romuttaisi koko PC:n idean. Sekä ihan oikeasti, olisiko se hyvä idea optimoida vaikka peli Intel 2600 prossulle, nVidia GTX 460 näyttikselle ja neljän gigan keskusmuistille? Se olisi nimittäin ihan sama millaista AMD näyttistä tai prossua tunkisi tuollaiseen kokoonpanoon niin eihän se peli toimisi. Ominaisuudet ei vaan riittäisi.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. maaliskuu, 2011 @ 13:29

  Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven
 • #2
  Ongelma poistuu jos pelinkehittäjät alkavat tukea satasella OpenGL:ää. Mäkkimiehetkin tykkäisivät. Ja linuxhörhöt. Saataisiin kaikki PC-pelien kehittäjät yhdeksi suureksi, onnelliseksi perheeksi ja loppuisi se yhden käyttiksen ylivalta. Uskaltaisin sitten itsekin asentaa Ubuntun kotikoneeseen :)
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.