Google joutui vastuuseen Linuxin käytöstä

uutinen julkaistu:24 huhtikuuta, 2011

Texasilainen tietotekniikkayhtiö Bedrock on voittanut patenttirikkomusta käsittelevän oikeudenkäynnin Googlea vastaan. Google joutuu maksamaan viisi miljoonaa dollaria vahingonkorvauksia, mutta päätöksellä saattaa olla tätä selvästi suurempia vaikutuksia Googleen ja koko IT-alaan. Kenkä puristi siitä, että Linux-ytimessä on käytetty sellaista linkitettyjen listojen hajautusohjelmointitapaa, ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  :S Not good. Saispa ne jonkun ristiin lisensointi sopimuksen aikaa niin, että Google sais pitää nykyisen systeemin eikä tarvis alkaa muuttelee.
 • #2
  Originally posted by Thor1993:
  :S Not good. Saispa ne jonkun ristiin lisensointi sopimuksen aikaa niin, että Google sais pitää nykyisen systeemin eikä tarvis alkaa muuttelee.
  Niinno, jos Google tekee ristiinlisensointisopimuksen, se sementöi tuon patentin oikeutuksen ja muilla firmoilla ei ole mitään muuta jakoa kuin maksaa. Ennemmin toivotaan, että seuraavat oikeusasteet kumoavat tuomion tai homma menee aavistuksen verran hankalaksi, kaikilta softafirmoilta.

  Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
  Webmaster
  http://AfterDawn.com/
 • #3
  Eikö kenenkään muun mielestä tuo ole hassua, ettei patenttirikkomuksesta syytetä Linux-yhteisöä ja vaadita sitä poistamaan varastettu koodi, kun sensijaan yhtiö haastaakin nyt yksitellen Linuxin käyttäjiä?
 • #4
  Amerikan malliin taas...
  Ei tuo tosiaankaan hyvää mainetta linuxille tämmöinen. Kohta kaikki vaihtaa johonkin microsoftin serveriin jne, mikä vie linuxilta mainetta ja rahaa...
 • #5
  hyvä kun google valittaa tuosta koska onhan linux avoimen lähdekoodin niinpä ei pitäisi Bedrockilla olla valittamista. itelläni on android phone ja muute ärsyttäis jos sovellukset ei toimis.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.