AMD kiistää huhut ARM-prosessorista

uutinen julkaistu:2 toukokuuta, 2011

AMD on kiistänyt viime viikolla käyntiin lähteneet huhut, joiden mukaan yhtiö suunnittelisi ARM-arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin valmistusta. AMD:n mukaan yhtiö aikoo tulevaisuudessa pyrkiä tablet-laitteiden prosessoritoimittajaksi, mutta prosessorit perustuvat jatkossakin x86-arkkitehtuuriin. Syynä ARM-huhujen alkamiselle oli ARM:n mediaprosessoinnin osaston johtajan Jem Daviesin ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
  • #1
    Kylläpä luulis AMD:llä olevan kiinnostusta, mutta resurssit ei vaan riitä, kun Intel jyrää.
  • #2
    Otetaan huomioon että AMD on aina ollut Intelin kilailija, niin sikäli yllättävää olisikin nähdä AMD ihan ARM-prossuja valmistamassa.

    Mutta huhut on voinut lähteä vaikka mistä liikkeelle, eikä tämän huhun virheellisyys tarkoittaisi etteikö jotain muuta voisi olla meneillään. Esimerkiksi ARM taitaa olla hyvinkin kiinnostunut AMD:n fusion-näyttiksistä, ja ehkä ARMin spekseissä nähdään AMDn näyttis, joka toki toisi AMD:lle lisenssirahaa. Ei kuulostaisi täysin utopistiselta vaikka ARM ja AMD fuusioituisi tai jotain vastaavaa. Molemmilla on paljon vahvaa tekniikkaa, ja molemmat hyötyisi toisen osaamisesta merkittävästi. ARM on halunnut kuitenkin työpöytämarkkinoille viimeaikoina, sekä AMD:n prossutkin hyötyisi tekniikasta jotka vähentävät entisestään RISC-prossujen tehonkulutusta.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.