Miniläppäreiden myynti putosi 40 prosenttia

uutinen julkaistu:5 toukokuuta, 2011

Microsoftin aiemmin julkistaman osavuosikatsauksen yhteydessä kävi ilmi, että miniläppäreiksi (netbook) laskettavien pienten kannettavien myynti laski jopa 40 prosentin verran vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana. Miniläppäreiden heikko menekki oli ainakin osaltaan vaikuttamassa koko PC-markkinoiden kahdeksan prosentin alamäkeen. Miniläppäreiden tuhoa on povattu jo jonkin aikaa kun ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  No, sieltä tulivat netbookit. Tablettien romahdusta saadaan varmasti vielä hetki odotella, mutta kyllä se sieltä tulee.
 • #2
  Aika suuri tekijä tässäki se, että ei oo voitu kehittää parempaa rautaa noihi..
  Oma ties kuinka vanha eee 901 ei häviä uusille malleille melkein missää..
 • #3
  Tablettien loru jää yhtä lyhyeksi kuin netbookkienkin
 • #4
  Tuo on yksi asia mitä en tajua? Miten voi olla että joku miniläppäri ei toista HD-kuvaa nykypäivänä kun kännykätkin rupeaa toistamaan sitä?

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.
 • #5
  Kyllä nykypäivänä pitäisi olla sen verran tehoa, että hd kuva ja flash toimisi hyvin. Suuri osa käyttäjistä katselee videoita youtubessa ja saattaa pelailla flash pelejä tms. Atom hyytyy kuin seinään jo siinä vaiheessa. Toivottavasti Amd pistää kapuloita rattaisiin.

  i5 2500k, 16gb ram, HD 6850, 64gb samsung 830 ssd
 • #6
  Tableteilla on kyllä yksi vahva etu miniläppäreihin verrattuna: Viihdekäyttö ja todella vahva sellainen. Näistähän saa HD-lelffat pihalle ja pelaaminenkin sujuu usein jopa läppäriä paremmin. Tuo viihdekäyttö on usein puheissa vähätelty mutta teoissa tavoiteltu ominaisuus.

  Itse näkisin että tableteilla on hyvätkin mahdollisuudet selvitä jos kehitys jatkuu ripeänä. Kokoa pitää saada lisää valikoimiin. Nuo 'valtavat' 10" näytöt eivät lyhyen käytön jälkeen näytä kyllä enää yhtään valtavilta. Käyttöjärjestelmät saisivat tukea monen asian yhtäaikaista tutkailua, jotta voisi edes viestittää samalla kun lukee/katsoo jotain muuta. Speksit lähemmäs läppäritasoa ja siten ohjelmistot samaan mittakaavaan.
 • #7
  On se yllättävää ettei kukaan halua enää ostaa monta vuotta vanhaa rautaa... FullHD näyttö ja tehokas prossu niin mikä ettei menisi kaupaksi. Itse ainakin voisin ostaa. Samat resoluutiot noissa läppärien näytöissä kuin 10v sitten. Kännykän näytötkin ovat nykyään tarkempia vaikka koko on paljon pienempi.

  E: Enkä tarkoita nyt mitään ylitehokasta i7/tms. Semmoista että toimii kunnolla 1080p videot. Noissa tableteissa/yms. on ns. rautadekooderi videolle joten toimivat siksi siinä niin hyvin.

  Originally posted by niksutin:
  Suuri osa käyttäjistä katselee videoita youtubessa ja saattaa pelailla flash pelejä tms. Atom hyytyy kuin seinään jo siinä vaiheessa.
  Eipä ole ainakaan itselläni hyytynyt. Tiedä mitä maanantaikappaletta olet kopeloinut. W7 pistin koneeseen ja toimii vieläkin erittäin sulavasti.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6. toukokuu, 2011 @ 11:56
 • #8
  Originally posted by mcmopo:
  Tuo on yksi asia mitä en tajua? Miten voi olla että joku miniläppäri ei toista HD-kuvaa nykypäivänä kun kännykätkin rupeaa toistamaan sitä?
  Tyhmät ihmiset pitää Atomia jonain superprossuna, lue tosta http://www.tietokone.fi/uutiset/2008/vuoden_parhaat_on_valittu

  "Huippuarkkitehtuurin" Atom ei pärjää missään (virrankulutus, nopeus jne) ees alikellotetulle Athlon64 prossulle.

  AMD Llano ja Bobcat pistää Atomia turpiin satanolla.

  Want to get your a** kicked? Wear BritishPetroleumVest and have a trip in Mexico!
  Toms Hardware: Näistä syistä niin ikävää kuin se onkin, alle 200 dollarin hintaluokasta ei löydy yhtään suosittelemisen arvoista AMD-prosessoria..
 • #9
  Saispa se AMD nyt noi Atomin tappajat pihalle ni vois oikeestikki joskus jopa sanoo, että kyllä se miniläppäri on ihan hyvä vaihtoehto.
  Noi Atomit ei oo kehittyny mihinkää, koska Intel on ilman kilpailua saanu myytyä niitä samoja vanhoja paskoja prossuja vaikka kukaan ei niitä enää käyttöönsä haluais.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.