TSMC ei aio siirtyä 3D-transistoreihin

uutinen julkaistu:17 toukokuuta, 2011

Prosessorivalmistaja Intel kertoi muutama viikko takaperin lisää tietoja aikeistaan siirtyä kolmiulotteisiin transistoreihin. 3D-transistoreista on puhuttu jo jonkin aikaa ja niitä ensimmäisenä hyödyntävät Intelin Ivy Bridge -prosessorit. Intel valmistaa prosessorinsa omilla tehtaillaan, joiden tuotantolinjat on päivitetty 3D-transistoreita varten. Taiwanilainen sopimusvalmistaja TSMC ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
  • #1
    Jahas. Intelin etumatka senkun kasvaa? Ei hyvä..
  • #2
    Quote:
    Intelin mukaan 22 nm:n tri-gate-transistoreiden ansiosta tehonkulutus putoaa puoleen, kun verrokkina on yhtä nopea 32 nanometrin prosessilla valmistettu prosessori.
    Kertoisiko joku miksi intel ei kerro kuinka paljon tehonkulutus putoaa jos vaikka verrattaisiin 22nm prossuihin. On totta että niitä ei vielä markkinoilla ole, mutta on heillä siitä varmaa arvio, koska juuri sellaisen heittivät 32nm prossua vastaan! Luulen, että tehonkulutus tippuu siis todellisuudessa vain 10% max ja näillä puheilla he uskottelevat itselleen ja sijoittajille, että hyödyt ovat todellista suurempia.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.