Skype-kaupan tulosta: Windows 8:n Chatter

uutinen julkaistu:4 kesäkuuta, 2011

Microsoft osti muutamia viikkoja sitten suositun Skype-verkkopuhelupalvelun, mutta ohjelmistojätin tulevaisuuden suunnitelmista palvelun suhteen ei oikein saanut selvää. Tuoreen Windows 8 -vuodon ansiosta Microsoftin motiivitkin ovat ehkä paljastumassa. Microsoft on ilmeisesti hyödyntänyt yrityskaupan myötä yhtiön käyttöön siirtynyttä teknologiaa Windows 8:n videokeskusteluohjelman rakentamisessa. ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Tulee mieleen picasan logo ilman värejä. Ja kappas onhan siinä yks tuollainen palikka enemmän kuin picasan logossa.
 • #2
  Sehän on valotusaukko, eli viittaa nimenomaan videopuheluihin. Picasan logossa 5 lamellia, chatterin logossa 6 ja aperture sciencen logossa 8 lamellia.


  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. kesäkuu, 2011 @ 12:06
 • #3
  Ei ole vaikea arvata että Microsoft haluaa Skypen avulla tehdä sen mitä monet ovat yrittäneet (ja epäonnistuneet): viestimen joka yhdistää saumattomasti KAIKKI pikaviestinverkot. Tai jos joku tietää softan jolla voi viestitellä ja soittaa (mielellään myös videopuheluita) skypen, messengerin, googlen, yms välillä niin kertokaa toki.

  Skype on ollut ainoa noista verkoista jonka sisällyttäminen IM-softaan on ollut enemmän tai vähemmän tuskaista. Tekstipohjaisen chatin saa jotenkin toimimaan mutta silloinkaan viestit eivät synkkaudu aina oikein laitteista toisiin, viestejä saattaa jäädä roikkumaan, skype potkaisee viestimen pois verkosta, ...

  Skypeä ovat yrittäneet sisällyttää palveluunsa ainakin Fring, Nimbuzz, IMO.im, Trillian (plugarilla), miranda... mutta enpä ole vielä täysin toimivaa ratkaisua löytänyt. Osa viestimistä on suosiolla luovuttanut Skypen kanssa (esim pidgin ei listaa skypeä, Fring taisi luovuttaa myös). Silti Skype vaan kasvaa, lähinnä kai koska se tarjoaa toimivimmat puhelut, videopuhelut ja laajan alustavalikoiman.

  Voisikohan tässä käydä niin että muutaman vuoden päästä iso osa meistä käyttää Microsoftin IM-softaa koska se on ainoa joka toimii kaikkialla?
 • #4
  No, onhan se hieno juttu jos joku onnistuu yhdistämään nämä verkot. Itsellekin kyllä tuli mieleen, että EU:n kilpailuviranomaiset saattavat olla hieman nihkeitä hyväksymään tätä.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.