Uusi Nintendo toimii AMD:n näytönohjaimella ja IBM:n prosessorilla

uutinen julkaistu:8 kesäkuuta, 2011

AMD ja IBM ovat vahvistaneet, että Nintendon eilen julkaisema seuraavan sukupolven pelikonsoli Nintendo Wii U perustuu AMD:n näytönohjaimeen ja IBM:n prosessoriin. Xbit Labsin mukaan yhtiöt eivät kuitenkaan paljastaneet käytettyjen komponenttien tarkempia tietoja. Nintendo on tehnyt yhteistyötä AMD:n ja IBM:n kanssa jo Gamecube-konsolin julkaisusta lähtien. AMD:n mukaan Wii U perustuu ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Ihmeen vanhaa tekniikkaa väittäs näyttiksen olevan..
 • #2
  Originally posted by Thor1993:
  Ihmeen vanhaa tekniikkaa väittäs näyttiksen olevan..
  mieti nyt jos ne käyttäis uusinta niin siitä tulis ihan saatanan kallis.
 • #3
  @2 Ehkä noinkin, mutta kyllähän uudemmillaki eli 5k ja 6k sarjoilla voi halpoja tehä. Muutenkin niissä on paljon pienempi virrankulutus => ne lämpenee vähemmän => hiljasempia. Toki voi olla, että 4k sarjan tekniikalla saadaan selvästikki halvempi, mutta toivottavasti se ei johda äänekkäämpiin tuulettimiin..

 • #4
  Kyseessä on kuitenkin loppupeleissä custom-piiri, joka vain pohjautuu rv770-piiriin ja sen VLIW5-arkkitehtuuriin. Se varmasti valmistetaan pienemmällä prosessilla kuin 4000-sarja ja mukaan ympätään mm. edram-muistia. Konsolissa piiristä voidaan ottaa paljon enemmän tehoja irti kun ei käytetä DirectX-rajapintaa. Toki olisi konsoliin varmasti saanut tehokkaammankin näytönohjaimen, mutta luultavasti kustannustekijät on tärkeämmät. Lisäksi Nintendo on konsolivalmistajista ehkä haluttomin panostamaan pelkkänä raakaan suorituskykyyn konsolissaan..
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.