Windows 8:ssa uusi Protogon-tiedostojärjestelmä

uutinen julkaistu:11 kesäkuuta, 2011

Kehitteillä olevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän 7955-buildista on löydetty uusi Protogon-niminen tiedostojärjestelmä. Protogonin juurien arvellaan olevan Windows "Longhornin" (Vista) WinFS-tietokantamoottorissa. Uutta tiedostojärjestelmää pääsee kokeilemaan kirjoittamalla komentokehotteeseen "format X: /FS:protogon /Q", jossa on X osio, joka halutaan formatoida. Protogon on vielä keskeneräinen, ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  oho elikkä toisin sanoen taitaa tulla ihan uusiakin omisaiuuksia tähän 8? Taitaa olla eka "uusi" Windows vähään aikaa?


 • #2
  Tätä Windows 8:a saa ootella kyllä suurella mielenkiinnolla, kun se tosiaan näyttää yrittävän muuttaa tietokoneen käyttöö aika paljon.
  Myös tällasia pinnan alasia uusia ratkasuja näyttäs tulevan aika hyvi.


  Quote:
  Protogonin todellista luonnetta ei vielä täysin ymmärretä, mutta yleisesti tiedostojärjestelmänä.

  Vähän typoo tossa :)
 • #3
  Vähemmän ehkä innolla kuin mielenkiinnolla. Tiedostojärjestelmän uudistus olisi mielenkiintoinen juttu. Lähinnä pääosin linuxia käyttävänä kiinnostaa yhteensopivuus yms. NTFS on toiminut toistaiseksi hyvin linuxin kanssa, mutta rikkooko tämä uudistus sitten yhteensopivuuden? Ja pakko mainita myös, että kyllä se innostus alkaa heräillä, kun koko ajan saa lukea, mitä uutta Kasiin on tulossa.

  (Yhteensopivuusongelmat ovat yleensä olleet suuntaan linux [ext3/4] -> Windows [NTFS]. Toki tiedostojärjestelmien maailman "lingua franca" on FAT.)
  E: Heh, siis, mitä tuossa sulkujen sisällä yritin kertoa: Linux pystyy käsittelemään (toistaiseksi) windowsin "omaa" mutta toisinpäin homma on rasittavan vaikea.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11. kesäkuu, 2011 @ 13:41
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.