Ulkoisesta PCI Express -väylästä kilpailija Intelin Thunderboltille

uutinen julkaistu:23 kesäkuuta, 2011

Nykyisten PCI Express -standardien kehityksestä vastaava PCI special interest group (PCI-SIG) on kertonut suunnitelmistaan kehittää PCIe:stä liitäntästandardi myös ulkoisia laitteita varten. Ulkoinen PCIe-väylä olisi suora kilpailija Intelin kehittämälle Thunderbolt-liitännälle. Tuleva väylä perustuisi PCIe 3.0 -standardiin ja se voisi tarjota neljä kaistaa ja yhteensä 32Gb/s tiedonsiirtonopeuden. ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Mites tämä eroaa ATI:n xgp:stä kuin että perustuu 3.0-versioon?

  Ja siinäkin oli ulkoiselle näyttikselle oma virtalähde.

  asus g53jw
 • #2
  Quote:
  Nykyisten suunnitelmien perusteella täysin ulkoiset näytönohjaimet jäisivät edelleen haaveeksi, sillä uusi väylä voisi tarjota laitteille tehoa enintään 20 watin verran.

  Onhan lisävirtaliittimiä jo melkein kaikisssa nykyisissäkin näyttiksissä, ei liene kovin vaativaa lisätä paria sähköä syöttävää liitintä koneen takaseinään, jos ulkoistus vain siitä on kiinni.
 • #3
  Eikö voisi olla joku mopo integroitu ja sitten ulkoinen toimii vaikka omalla virtalähteellä? Läppäri kun on muutenkin yleensä seinässä pelaamisen aikana.
 • #4
  ihmettelin kans minkä takia ulkoista näytönohjaimen mahdottomuutta perustellaan sillä ettei virtaa voi syöttää enempää. Eikö ulkoinen virtalähde ole mahdollinen vai mikä kiikastaa?
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.