Hewlett-Packard luopumassa tietokoneiden valmistuksesta

uutinen julkaistu:18 elokuuta, 2011

Yhdysvaltalainen informaatioteknologiajätti Hewlett-Packard aikoo eriyttää tietokonebisneksen muusta yhtiöstä. Asiasta kertoi Bloomberg, jonka sisäpiirilähteiden mukaan yritys tiedottaisi asiasta heti pörssien sulkeutumisen jälkeen Yhdysvalloissa. Bloombergin mukaan kyse on niin sanotusta spin-offista eli HP:n PC-bisnes tulee jatkumaan tulevaisuudessa omana yrityksenä. Hewlett-Packard ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  En oikein osaa kuvitella HP:tä softafirmana. He kun ovat tunnettuja tulostimista, tietokoneista ja näytöistä.
 • #2
  Eipä hp ole vielä mitään liian laadukasta tarjonnut kummallakaan puolella.

  Vapaat ihmiset kahlitaan, henkisesti kahlituille uskotellaan että he ovat vapaita ja kahlituille sanotaan että joku päivä pääset vielä vapauteen.
 • #3
  kolmis saa kyllä perustella. Elitebook on kyllä laadun perikuva. Itselle tuli kyllä yllätyksenä tämä...
 • #4
  HP on jo nyt iso tekijä softapuolella. Eivät vain tee paljoa kuluttajapuolen softaa.
 • #5
  HP:n bisnesläppärit ovat kyllä olleet luotettavuuden perikuva - kuluttajapuolen malleista olen kuullut vähän ristiriitaista palautetta. Ja sama pätee pitkälto myös tulostinpuoleen.

  Sinänsä uutinen on mielenkiintoinen, sillä muistan elävästi vuosikymmen aiemmin, kun HP osti Compaqin kasvaakseen isoimmaksi pelaajaksi PC-markkinoilla (btw. aikaa, jolloin AfterDawn ei kattanut "PC-uutisia" :-).

  Toki sen jälkeen paljon vettä on joessa virrannut, IBM:hän oli ensimmäinen megavalmistaja joka luopui kuluttajaraudasta ja myi PC-valmistuksen Lenovolle. HP taas on ostaellut tallennuspalveluita, jne firmoja ja näyttää "tekevän ibarit" eli keskittyvän puhtaasti palvelubisnekseen ja firmoihin (IBM:llähän tuo strategia on toiminut hyvin, firmallahan menee loistavasti).
 • #6
  HP ei ole koskaan laadulla loistanut. Markkinointi on vaan ollut melko tomivaa.
 • #7
  Ihan hyvä vaan että lopettavat..
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 19. elokuu, 2011 @ 15:56
 • #8
  HP:n strategia oli vähän heikko mielestäni. Tehdä keskinkertaisia kuluttajatuotteita ja viimisen päälle laadukkaita yritystuotteita saman nimen alla. Sama kun Fiatteja myytäisiin Ferrarin nimena alla, kyllä siinä laatutuotteiden mielikuva nopeasti romahtaisi.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.