Microsoft esitteli Windows 8:n uutta resurssienhallintaa

uutinen julkaistu:29 elokuuta, 2011

Microsoft on luvannut paljastaa kehitteillä olevan Windows 8 ensi kuussa pidettävässä BUILD-konferenssissa, mutta yhtiö on esitellyt joitain sen ominaisuuksia ennakkoon. Viimeksi Building Windows 8 -blogissa kerrottiin uudesta tiedostonhallinnasta ja nyt on vuorossa resurssienhallinta. Microsoftin mukaan uudesta resurssienhallinnasta eli Windows Explorerista löytyy noin 200 käskyä, mutta ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Eipä kyllä mitään käyttöä ole tommoselle. Ainut mitä nyt tuossa näytettiin oli tuo info paneeli mitä vois jopa käyttää.
  win+r, Shift+del, ctrl+x/c/v jne toimii "paremmin"

  Aika monelle varmasti ihan hyödyllinen.

  Toivottavasti saa piiloon.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29. elokuu, 2011 @ 21:18
 • #2
  Miksi käyttöliittymä pitää pistää joka versiossa uusiksi? Keskittyisivät mielummin alustan oikeisiin ongelmiin(raskas, epävakaa, onneton tiedostojärjestelmä, järjetön rekisterisysteemi, lahoava muistinhallinta, jatkuvat tietoturvaongelmat jne.)
 • #3
  Hirveä ja sekava tuo ribbon-käyttöliittymä. Olenkin ensi keväänä vaihtamassa Linuxiin, joten eipä tarvitse Microsoftin virityksiä kauaa ihmetellä.
 • #4
  Itse vihaan ylikaiken tuota Ribbonia. Se on sekava roska ja sitä pahempi mitä enemmän siinä tuota "kontekstuaalista valikkoa". Riittää kun ribbon-ärsytyksen kanssa tappelee jo Officessa - sitä ei halua windowsinkin ikkunoita sotkemaan. Jospa sen saisi mahdollisimman paljon pois tieltä? Sanonpa vain, että tuosta nousee vielä pirunmoinen itku ja haloo jos se jää lopulliseseen versioon.

  Ärsyttävää todellakin että MS juuttuu säätelemään aika toissijaisia näpertelyjä, kun olisi ydinjutuissakin [paljon] parennettavaa.
 • #5
  Jopas on monimutkaisen näköistä, huh!

  -Kiedis
 • #6
  Eihän sieltä tarvitse kaikkea käyttää edelleenkään.

  Tässä on video Officen käyttöliittymän historiasta ja syistä miksi lopulta päädyttiin valintanauhaan (ribbon).
  http://channel9.msdn.com/Events/MIX/MIX08/UX09

  Video on pitkä, yli tunnin, mutta se on ainakin omasta mielestäni varsin mielenkiintoinen ja kannatti katsoa. Video sisältää mm. erittäin mielenkiintoisia hylättyjä prototyyppejä uudeksi käyttöliitymäksi, joista pikku hiljaa hahmottui sitten nykyinen valintanauha (itse asiassa videossa on Office 2007 valintanauha).

  Kyllä siellä ideaa on kun antaa sille mahdollisuuden IMO. (<- Huom! IMO ennen kuin vyörytät kaikki ribbon-vihasi päälleni ;)
 • #7
  Vihasin ribbonia kun se tuli. Töissä on käytössä aina uusimmat Officen versiot, joten pikkuhiljaa siihen tottui. Kotona eräänä päivänä avasin Open Officen ja järkytyin miten hidasta valikoissa selaaminen oli ja miten itseasiassa asioita on vaikeampi löytää, kun ne eivät ole kontekstuaalisesti aina esillä. Ribbon on _oikeasti_ kätevä kun sitä on oppinut käyttämään. Luonnollisestikin jos jotain ei osaa luontevasti käyttää, se aiheuttaa suurta tuskaa ja ketutusta. Kyse on siis siitä, jaksaako opetella vai luovuttaako.
 • #8
  Ribbon on "ihan jees", mutta en tiedä kuinka käytännöllinen sitä on pitää esillä koko ajan Explorerissa.
 • #9
  IMO, piti ribbonista tai ei, tärkeintä on se, että käyttöliittymäpuolella innovoidaan ja kokeillaan rohkeasti jotain uutta, ihan myyntituotteissakin. En jotenkin vain jaksa uskoa, että tämä nykyinen hiirellä tökkiminen valikoiden seassa - tai edes pitkin ribbonia - olisi se loppupeleissä käytettävyyden kannalta paras ja lopullinen vaihtoehto. Ja kuitenkin, käyttöliittymät ovat hyvin pitkälti "jumittuneet" melkein 30 vuoden takaiseen malliin -- suurin osa nykyisten käyttisten elementeistä oli juuri samanlaisia kuin nytkin jo kultaisen 68xxx -valtakauden aikana (Amiga, Mac, ST).
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.