Transcend lupailee kahden teratavun USB-tikkuja

uutinen julkaistu:31 elokuuta, 2011

Taiwanilainen muistivalmistaja Transcend sekä Taiwanin kansallinen tekniikan tutkimusinstituutti ITRI ovat yhdessä kehittäneet tekniikkaa, joka mahdollistaa pian jopa kahden teratavun kokoiset USB-tikut. USB 3.0 -tekniikkaan perustuvan muistitikun 16 GB versiota esiteltiin Display Taiwan -tapahtumassa, mutta tekniikan pitäisi olla jo valmista myös isompiin versioihin. Muistitikkua esitelleen ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Jos tällainen tulee markkinoille, niin hinta on arvatenkin tähtitieteellinen. Samalla rahalla saa kasan ulk. 3,5" 2TB levyjä.
 • #2
  @1 No aivan varmasti. Mutta ajatuksena hauska. Enemmän muistia piskuisella tikulla, kuin minun pöytäkoneessani, 2 miniläppärissäni ja ulkoisella kovalevyllä yhteensä.
 • #3
  Mielenkiintoinen juttu kieltämättä jos saavat moisia [ja siten myös toimivia] 2TB:n tikkuja aikaiseksi. Käytännössä saisi itseltäkin kaiken mahdollisen ja runsaasti päälle mahtumaan yhdelle tikulle. Mutta kuinka toimintavarma jo noin iso tikku sitten mahtaa olla kun nämä perustikutkin on vähän niin ja näin?!
  Mutta, mutta; kuten sanottua, hintaa tikulla varmasti pysyykin pitkään jossain tähtieteellisen ja järjettömän välill ja taitaa jäädä "ei-niin-hinnasta-väliä"-laitosten ja -väen snobbailu-tikuiksi.
 • #4
  Kiinnostavampaa olisikin nähdä seuraavien sukupolvien muistiteknologiaa sovellettuna USB-tikuille. Mm. hurjasti pienemmät virrankulutukset, huimasti suuremmat kapasiteetit ja hurjasti suuremmat nopeudet sekä edullisesti valmistettuna. Silloin voisi myös perinteisten mekaanisten (kiitolevyt) tallennusvälineiden aika olla loppumassa (esim. sisältönsä sähköttä muistava *RAM voisi korvata keskusmuistiakin).

  "Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.