Ubuntulle ehdotetaan kuukausittaista kehityssykliä

uutinen julkaistu:11 syyskuuta, 2011

Ubuntun teknisen lautakunnan jäsen Scott James Remnant pohtii tuoreessa blogimerkinnässään suositun Linux-jakelun siirtymistä kuukausittaiseen kehityssykliin. Käyttäjien toivotaan kertovan ajatuksensa nopeasta päivityskierrosta, olivat ne sen puolesta tai sitä vastaan. Ubuntu päivittyy nykyisin puolen vuoden välein, ensin huhtikuussa ja seuraavan kerran lokakuussa. Jokaiselle versiolle ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
  • #1
    Olisihan tuossa omat puolensa, mutta tarkoittaisiko kuukauden kehityssykli sitten melkeinpä siirtymistä tavallisesta mallista melko lähelle tuota rolling-distribution-mallia?
  • #2
    Itse pidän rolling release distroista, mutta minusta Ubuntun päivittymistahti kuuluu olla kvantittunut. Näkyvät päivitykset versioiden välillä ovat Ubuntun juttu.

    Kuukauden välein uuden version julkaisu tuntuu jotenkin turhan tiheältä - eihän siinä ajassa ehdi tehdä mitään päivittämissotkun arvoista uudistusta. Jos päivitystahtia halutaan tihentää, voitaisiin se minusta tehdä niin, että vaikka kaksi kertaa vuodessa julkaistaisiin stable ja sitten parin kuukauden välein unstable. Ja jos päivityksiä haluaa vielä tiheämmin, voi käyttää testing- ja nightly-julkaisuja.

    Puolen vuoden julkaisutahdin pakottamana ominaisuuksien runttaaminen seuraavaan julkaisuun ei ole yksinomaan huono asia, sillä, vaikka julkaisuun kiirehditty ominaisuus saattaa tällöin olla buginen, olisi se kuitenkin julkaistu. Julkaisun lykkääminen kuukaudella on vähän liian helppoa.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.