Linuxin asentaminen Windows 8 -koneisiin aiempaa hankalampaa

uutinen julkaistu:22 syyskuuta, 2011

ArsTechnican mukaan Linux-käyttöjärjestelmien asentaminen Windows 8 -tietokoneisiin saattaa olla aiempaa hankalampaa. Taustalla on Designed for Windows 8 -sertifikaatti, jonka saamiseksi PC-valmistajien on käytettävä tietokoneissaan UEFI Secure Boot -ominaisuutta. Secure Boot estää käytännössä sellaisten ohjelmien latautumisen käynnistymisen yhteydessä, jotka eivät ole valtuutetun tahon ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Tässä ei nyt otettu kantaa ollenkaan sertifikaatin hintoihin! Syön housuni jos M$ niitä ilmaiseksi myöntää. Ajureiden osaltahan käytäntö on toiminut ainakin Vistasta saakka.
 • #2
  Naurattaisi jos ei itkettäisi.

  2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit
 • #3
  ASD ASD ASD ASD jne.... No. Jostain kai ne M$:n johtoportaan nousevat palkkakustannuksetkin on nyhdettävä.
 • #4
  M$ tekee kaikkensa estääkseen pienetkin "kilpailijat" (vaikka ei linuxien ja unixien ym. voida sanoa kilpailevan ikkunoiden kanssa) ja yrittää viedä sen parin prosentin siivun käyttäjistä jonka avoimen koodin käyttikset ovat onnistuneet haalimaan.

  Tarkoittaako tämä nyt käytännössä sitä ettei win 8 asennus siis onnistu vanhempiin laitteisiin kun ei ole UEFI:a? Microsofthan kehui että "Windows 8 toimii myös vanhemmissa laitteissa"? Selittäkää joku kun en tästä ole ihan perillä. Voiko BIOS:n itse korvata UEFI:lla jotta win 8 toimisi?
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. syyskuu, 2011 @ 13:20

  BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi
 • #5
  Eihän tässä mitään ihmeellistä ole.. Tottakai laitevalmistajat ymmärtävät, että ei ole mitään järkeä rakentaa UEFI:a, josta Secure Bootia ei saa pois päältä. Kuten MS totesi, kyseessä tuskin on minkäänmuotoinen "Kun kerran Apple niin me kans" -homma eli laitettaisiin jonkinlainen ohjelmistoesto laitteeseen tai vaadittaisiin tiettyjä ominaisuuksia laitteilta vaan järkevältähän tämä kuulostaa. Järjestelmään päästään helpoimmin käsiksi boottauksen yhteydessä ja kun se suojataan niin vaikkei haittaohjelmien asentumista estetä, ainakin ikävimmät haitat vältetään. Eihän ne uudet UEFI:t mitään MS-sidonnaisia tule olemaan/voisi missään tapauksessa olla.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.