TDK aikoo tuplata kiintolevykoot lasereilla

uutinen julkaistu:10 lokakuuta, 2011

Mekaanisten kiintolevyjen koot ovat kasvaneet nopeaan tahtiin, mutta yleensä kyseessä on uusien ja tiheämpien kiekkojen käyttöönotto, mikä alkaa olla jo tiensä päässä. Tällä kertaa TDK aikoo tuplata kiintolevyjen koot lisäämällä lukupäähän laserin. Japanilainen TDK lienee useimmille tuttu tallennusratkaisujen valmistajana, mutta kiintolevypuolella se keskittyy lähinnä komponenttituotantoon ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
  • #1
    On se vaikea kuvitella miten on joskus tullut toimeen 1 gigan kiintolevyn kanssa ja nykyään vasta 2tb tuntuu jokseenkin riittävältä kotitietokoneessa. Tallennustilan tarve kasvaa samaa tahtia kuin digikuvien, videoiden ja muiden tiedostojen koko suurenee, joten ei ole vaikea kuvitella että olisi muutaman vuoden päästä tuo 8tb kovalevy peruskäytössä.
  • #2
    Ei oikein tunnu hyvältä ratkaisulta, koska tekniikassa tuotetaan tahallisesti lämpöä. Tämä johtaa lisälämpöön ja suurempaan energia kulutukseen.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.