Ubuntu tähtää puhelimiin ja tabletteihin

uutinen julkaistu:31 lokakuuta, 2011

Suosittua Ubuntu-linuxia kehittävän yhtiön Canonicalin toimitusjohtaja Mark Shuttleworth paljasti yhtiön tähtäävän seuraavaksi älypuhelimiin, tabletteihin sekä äly-TV-laitteisin. Puhelin-Ubuntua ei kuitenkaan nähdä vielä muutamaan vuoteen, sillä tarkoituksena on ensin saada seuraava pitkäaikaista tukea tarjoava 12.04 LTS -julkaisu valmiiksi. Shuttlewort kertoo ZDNetin haastattelussa, ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Ubuntustahan on jo olemassa jokin mobiiliversio jollekkin parille harvalle mallille. Vaikea on ehkä Ubuntun asemasta nousta ilman laitevalmistajien tukea. Asus voisi olla luonteva kumppani kun se on julkaissut noita eri alustoilla toimivia laitteita. Ainiin, eikös Asukselta ole tulossa Ubuntu-läppäreitäkin joten joku Ubuntu transformer olisi aika loistava kapistus.

  Mikäs tuo "Puelin-ubuntu" muuten tuolla jutussa on ;)
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31. lokakuu, 2011 @ 12:58

  BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi
 • #2
  Kyllä lensi Ubuntu nopsasti romukoppaan tämän Unity sekoilun alettua. Mutta totta tosiaan, Unity saattaisi toimia melkoisen hyvin kosketusnäytöllä. Työpöytäkäyttöön se oli mielestäni surkea.

  ---MoZar---
 • #3
  Ei Ubuntua kaivata televisioihin tai älypuhelimeen, koska näitä varten on kehitteillä oleva Tizen. Unity on hirveä käyttöliittymä!
 • #4
  @ep_
  Vasta oli uutinen että Dell ja Canonical aloitti kiinassa Ubuntulla varustettujen koneiden myynnin 220:ssä retail-myymälässä. Onhan siinä asiakaspotentiaalia mutta ei välttämättä saavuta odotettua myyntiä, riippuen mitkä ne odotukset ovat.

  Epäilen siksi että Unity-käyttöliittymä ei ole kovin hyvä kun vertaa loistaviin Gnome 2/KDE/XFCE/Enlightenment työpöytiin. Unity ja Gnome 3 kuuluvat kosketusnäytöllisiin koneisiin, joissa aiemmin mainitut ovat kömpelömpiä.

  Otsikoissa ollut myös että ARM palvelimia toimitettaisiin Ubuntun server-versiolla. Ubuntun suhteen ei yllätyksiä, yllättävämpää että ARM on kiinnostunut palvelinpuolesta, joka puolestaan selittyy sillä että kaikki sekoilee pilvipäissään (cloud computing).
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31. lokakuu, 2011 @ 22:04
 • #5
  Kyllä se pitää sanoa, että Unity näyttää hyvältä. Se miellyttää silmää. Mutta käytettävyys ei minusta ole sitä luokkaa, mitä pöytäkoneessa/läppärissä toivoisi. Tabletissa, puhelimessa tai jossain muussa kosketuslaitteessa se voisi olla omiaan.

  Ja muistaakseni Ubuntulta on jo aikaisemminkin annettu vastaavia kommentteja?
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.