Apple luopumassa tehokäyttäjien Mac Pro -koneista?

uutinen julkaistu:1 marraskuuta, 2011

Apple saattaa tulevaisuudessa luopua yhtiön ammattikäyttäjille suunnatuista tehokkaista Mac Pro -sarjan työpöytäkoneista. Syynä jatkon harkinnalle on tehotyöasemien heikko menekki, mikä aiheuttaa kannattavuusongelmia sarjan kehitykselle. Apple myi edellisellä vuosineljänneksellä enemmän Macintosh-tietokoneita enemmän kuin koskaan viimeisen 30 vuoden aikana. Silti noin 74 prosenttia koneista ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  No eikai se myy, kun laite on päivitetty viimeksi ties kuinka kauan sitten ja hinta ei enää vastaa ollenkaan suorituskykyä, kun verrataan vaikka 27" iMaciin.

  Päivitystä odotellessa...
 • #2
  @1 Diazzi

  Eihän ne niin pahanhintaisia ole, muistaakseni HPn ja Lenovon vastaavat Xeon vehkeet on kalliimpia.

  Ja hankala noita päivittää parempaan, kun Intel ei ole viellä julkaissut seuraava väh. 6-core Xeon sarjaa :/
 • #3
  Kyllähän se kaupaksi menee kun en ole moisista edes kuullutkaan.En kyllä olisi ostanutkaan kun aplella muutenkin surkeat koneet.
 • #4
  3@ Kyllä itse ainakin olen siitä kuullut enkä omista yhtään apple tuotetta... Ja ihan muutenkin mistä tiiät että se on surkea jos et ole siitä kuullutkaan?

  Ei sillä että väittäisin kyseisin koneen omaavan hyvän hinta/laatu suhteen :)
 • #5
  Itse käytän 2008 vuoden 8-core Xeonia ja hyvinhän tämä vielä pelittää varsinkin kun vaihtoi levyt SSD:ksi. Tulee tukalat oltavat jos joutuu iMaceillä duunia tekemään.... Ja kyllä Win/Lin -koneita on olemassa ja varmasti halvemmalla, mutta kun tuo käytön sujuvuus kiinnostaa käyttiksen nimeä enemmän.
 • #6
  Harmi jos työasemat lopetetaan mallistosta, ovat olleet sisuskaluihinsa ja tuotteistuksen tasoon nähden edullisia ja vankkoja työjuhtia. Saman tasoisislla komponenteilla (Intelin ammattiemot, ECC-muistit jne.) esim. Lenovot, HP:t ja Fujitsut näyttävät tulevan niinkin isolla erolla kalliimmiksi ja suomalaisilla vähittäismyyntihinnoilla sama juttu jopa itsekin kasaamalla jos aletaan ottaa mukaan saman tasoista laatukoteloa ja esim. Tyanin emoa.

  Siksipä Pro-malliston kannattavuus on minua hämmästyttänytkin jo jonkin aikaa. Ehkä niitä on haluttu pitää vähän niin kuin pr-mielessä mukana?
 • #7
  Originally posted by grep:
  Siksipä Pro-malliston kannattavuus on minua hämmästyttänytkin jo jonkin aikaa. Ehkä niitä on haluttu pitää vähän niin kuin pr-mielessä mukana?

  Jospa toimivat niin kuin Mäkkärin väitetään toimivan Suomessa: Ei välttämättä kannattavasti, mutta pitää kilpailijat "varpaillaan".
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.