Apple keskittää näyttöhankintojaan Samsungin kilpailijalle

uutinen julkaistu:24 marraskuuta, 2011

Apple on siirtämässä mobiililaitteidensa sekä tulevan televisiomallinsa näyttövalmistusta japanilaisen Sharpin omistamiin tehtaisiin, kertoo analyytikkoyhtiö Jefferies Businesss Week -sivustolle. Applen muutoksesta eniten kärsii Samsung, joka on aiemmin valmistanut suuren osan yhtiön näytöistä. Tulevaisuudessa yhä useampi Applen laitteissa käytetty näyttö syntyy Sharpin tehtaalla. Jefferiesin ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Olisin kuvitellut, että oikeustappion hetkellä Samsung olisi kostanut ja pistänyt näyttötuotantonsa Applen osalta seis. Mutta Applelta varmaan ihan älykös veto ottaa Sharp vasallikseen. Samsungilla ei varmasti katsota Applea kovin hyvällä.
 • #2
  Samsung toimi kyllä erittäin hölmösti Applen suhteen. Vielä kun mainoksissaan pilkkaa Applea (epäsuorasti) niin eihän sellainen vetele. Se on Samsungille kova paikka kun iso asiakas lähtee sopimuksineen kilpailijalle. Samsung tulee huomaamaan että se ei ollut kovin viisas veto, se on varma. Alamäki Samsungille alkaa, se on vain ajan kysymys. Eivät osaa enään edes televisioita tehdä, joten sinnittelevät androidillaan sen mitä sinnittelevät :)
 • #3
  Ja Apple on toiminut moitteettomasti?

  Koska kilpailun estäminen patenteilla on ollut oikein? Patentit on tarkoitettu antamana taloudellista etua sen keksijälle, ei estämään kilpailua.

  Jopa EU kilpailuvirannomaiset ovat huolissaan asiasta ja vaativat selityksiä yhtiöiltä. Totta helvetisssä tuosta syntyi riita ja sillä on negatiivisia vaikutuksia molempiin yhtiöihin.
 • #4
  Originally posted by ArttuH5N1:
  Olisin kuvitellut, että oikeustappion hetkellä Samsung olisi kostanut ja pistänyt näyttötuotantonsa Applen osalta seis. Mutta Applelta varmaan ihan älykös veto ottaa Sharp vasallikseen. Samsungilla ei varmasti katsota Applea kovin hyvällä.
  Siitähän olisi vain lauennut kovat rahalliset sanktiot, vielä menetettyn alihankintamyynnin suhteen (ja tehdas seisoo).
 • #5
  Originally posted by aj84:
  ... Eivät osaa enään edes televisioita tehdä, joten sinnittelevät androidillaan sen mitä sinnittelevät :)
  Samsungilla on ylivoimainen hinta ja laatu varsinkin näytöissä. Applen tuotteen ostajille on jäänyt pelkkä laatu, koska apple on vetänyt välistä hinnan ylös. Nyt lähtee sitten laatukin, kun laadukkaimman komponenttivalmistajan tilalle tulee kuraa. Varmasti se vie samsungilta komponenttibisnestä, mutta toisaalta applen jättäytyminen pois premium-kategoriasta tuo mahdollisuuksia samsungin ja miksei nokiankin puhelinten/tablettien myyntiin.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.