AMD keskittyy tulevaisuudessa vähävirtaisuuteen

uutinen julkaistu:1 joulukuuta, 2011

Viime päivien huhuista huolimatta AMD aikoo jatkaa x86-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden valmistusta. Yhtiön alkuviikosta julkaisema tiedote sai tekniikkasivustoilla aikaan spekulaatioiden myrskyn, kun AMD:lta kerrottiin, että "tulevaisuudessa kyse ei ole enää AMD vastaan Intel -tilanteesta". Villeimmissä spekulaatioissa veikkailtiin AMD:n suunnittelevan mobiililaitteisiin ja ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Originally posted by Uutinen:
  tosipelaajan ainut vaihtoehto on pian ilman kilpailijaa toimiva Intel.

  No tuo nyt ei ole missään mielessä hyvä asia. Tiedetäänhän se, tuotekehitys hidastuu, kun ei ole kilpailijaa kenet kiriä jatkuvasti kiinni. Mutta onhan tuokin hyvä asia, että keskitytään vähävirtaisuuteen.
 • #2
  Läppäreissä ehkä hyvä mutta kotikoneeseen en ikinä tule ostamaan.

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.
 • #3
  oi ja voi... :/ Vaikka olihan tämä arvattavissa Bulldozerin julkistuksen jälkeen, kun AMD ilmoitti miettivänsä tulevaisuuden strategiansa uusiksi.

  Prossubisnes on siitä paha, ettei siihen yks kaks voi lähteä mukaan. Uusien tuotteiden suunnitteleminen kilpailukykyisiksi vie paljon aikaa ja rahaa, ja Intelillä on aivan liian pitkä etumatka. Siksi, en uskokaan että kukaan tulee edes kilpailemaan Intelin kanssa Työpöytäprossuista ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen.

  Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.
 • #4
  Yksi ongelma voi olla, että Intel voi pikkuhiljaa rauhassa hinata keskitason prossien hintaa ylös. Halvassa päässä se joutunee vielä jatkossakin kilpailemaan...
 • #5
  Halvemman pään tuotteissa Intelillä tulee jatkossa vastaan ARM, ja ehkä palvelinpuolellakin tulee kilpailua ja erityisesti GPGPU:t kilpailee laskennasta. Peliprossut saattaa kyllä jatkossa kallistua kun kilpailu on jo nyt mitä on. Ei Intel toki mahdottomiin voi hintoja vetäistä, mutta kyllä tämä nykytilannekin Intelin kukkarossa on nähty.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.