IBM ja Micron aloittavat mullistavien muistikuutioiden valmistuksen

uutinen julkaistu:2 joulukuuta, 2011

IBM ja Micron kertoivat tällä viikolla aloittavansa uusien hybridimuistikuutioiden (Hybrid Memory Cube, HMC) valmistuksen. Sopimuksen yhteydessä ei kerrottu koska tuotanto aloitetaan tai missä kohteissa HMC-muisteja nähdään ensimmäisenä. Pääkohteena ovat kuitenkin supertietokoneet ja suuret tietokoneklusterit. HMC-muisteista povataan ratkaisua niin sanottuun muistiseinään (memory wall), ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
  • #1
    Muutama vuosi eteenpäin niin tämä ängetään prosessoriin vakioksi näytönohaimen rinnalle. Menee varmaan vuosia ennempää kuin tämä tulee kuluttajan kukkarolle sopivaksi tietokoneeseen.

    Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.
  • #2
    Eiköhän kohta ala tulemaan 3D muistit joihin ei tarvii niin paljoa data kirjoittaa kuin nykyisiin. eli bitin paikalla on merkitystä. Tää nykyinen tallennus tapa kun on aika pitkälle 1D muotoista, vaikka onkin 2D piirit.

    Eli tarkoitin tällä sitä että koodaamalla ja yhden muistibitin sijainnilla saadaan tallennettua julmasti dataa. 32bit tallennukseen ei tarvita 32 bitti pankkia vaan ainoastaan muutama hassu, koska sijainti kertoo muutamalla bitillä data sisällön.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.