AMD:ltä merkittävä nopeuslisä kuusiytimiseen FX-sarjaan

uutinen julkaistu:15 joulukuuta, 2011

AMD on julkaisemassa uuden tulokkaan Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvaan FX-prosessoreidensa sarjaan. Tuleva päivitys on kuusiytiminen FX-6200, jonka 3,80 GHz:n oletuskellotaajuus nousee 4,10 GHz:n Turbo Coren avulla. Aiempaan kuusiytimiseen FX-sarjalaiseen verrattuna FX-6200 parantaa kellotaajuutta jopa 500 MHz:n verran. Silti kasvaneiden kellotaajuuksien lisäksi FX-6200 ei tarjoa ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Merkittävä olisi kyllä lähempänä 50% kun puhutaan arkikäytön suorituskyvystä. Tunteja/päiviä kestävässä operaatiossa tuokin on toki merkittävä lisäys. Intelin saavuttamiseksi tämä on ihan nappikauppaa.
 • #2
  Paljonkohan tuolla on suomessa hintaa? Meinaan pitäs pöytäkone uusia vuoden vaihteen jälkeen, tuo vois olla ihan passeli kivi siihen! :)


 • #3
  Intelin saavuttaminen vaatisi jonkun kokeneemman valmistajan tuottamaan chippejä, kuin Global Foundries pystyy. Intelillä on ihan tajuttoman kova etumatka nimenomaan tuotantoteknologian puolella ja kun Intelin suoritusteho yhdellä säikeellä on tällä hetkellä niin paljon parempaa, täytyy toivoa vain AMD:lle onnea. Olis hyvä saada kilpailua myös tuonne CPU puolelle. GPU puolella on onneksi kaksi tasavahvaa AMD ja Nvidia...
  Mutta jos tämän chipin hinta on kohillaan ja Win8 oikeasti parantaa multicore suoritustehoa, niin tästä saattaa olla apua.

Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.