IBM: ajatustenluku mahdollista viidessä vuodessa

uutinen julkaistu:20 joulukuuta, 2011

IBM on julkaissut vuosittaiset viisi ennustustaan, jossa yhtiön tutkijat arvioivat teknologian tulevaa kehitystä seuraavan viiden vuoden aikana. Ennustuksissa pyritään ottamaan huomioon laajempi näkökulma, johon kuuluu myös sosiaalisen kehityksen huomiointi. Tänä vuonna IBM ennustaa muun muassa ajatustenlukua, biometristä tunnistusta ja henkilökohtaisia energialähteitä. Lisäksi IBM:llä ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Mun 5v ennusteet
  1. Tiedon määrä 1000 kertainen nykyisestä
  2. Supervirus kaatanut netin kerran
  3. Talous romahtanut kerran tietokoneistetun osakekaupan takia
  4. Koneeseen asennetut ohjelmat hävinneet, kaikki tulee pilvestä
  5. Sisältöteollisuus on oppinut digimaailman liiketoiminnan
 • #2
  Haluaisin tietää lisää ajatuksenlukutekniikasta, sillä vaikka netissä sanotaankin, että se on lähivuosina keksitty jollekkin asteelle, se on virheellistä tietoa, sillä kyseinen tekniikka oli kehittynyt todella hyvin jo 2000-luvun alussa. Tiedän erään henkilön, joka on ollut tekemisissä näiden laitteiden kanssa, ja hän kertoi, etä unia pystytiin nauhoittamaan jo ainakin vuonna 2005 niin, että kaikki mitä ihminen ajattelee, tulee sellaisenaan, kuin valokuvana, tietokoneelle, samoin kuin kaikki sanat ja melodiat jne. Eli ei todellakaan ole mikään uusi juttu. Ehkäpä ihmisiä vaan valmistellaan hyväksymään näinkin radikaalit asiat pikkuhiljaa ettei tule paniikkia. Mutta me maallikothan saamme aina kaikesta kuulla viimeisenä. Tekniikka on jo paljon enemmän kehittynyt kuin mitä ihmisten edes annetaan ymmärtää. Niinhän GPS-paikanninkin oli alun perin armeijan käytössä eikä siitä hiiskaistu sanallakaan. Vasta paljon myöhemmin se levisi markkinoille, Sama on näiden laitteiden kanssa, sillä väärinkäytösten riski on aina olemassa.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.