IBM:n uusi teknologia haastaa autojen polttomoottorit

uutinen julkaistu:14 tammikuuta, 2012

IBM kehittää uudenlaista litium-ilma-akkuteknologiaa, joka valmistuessaan saattaa hyvinkin haastaa nykyiset polttomoottorit. Sähköautojen kannalta teknologia on erityisen kiinnostava, sillä sen avulla autot voivat kulkea yhdellä latauksella 800 kilometriä. IBM:n akun energiatiheys voi kasvaa nykyisiin litiumioniakkuihin verrattuna jopa 1000-kertaiseksi. Litium-ilma-akku ei ole varsinaisesti ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
  • #1
    Näitä maatamullistavia akkuteknologioitahan pullahtelee ilmoille ainakin pari vuodessa, silti käytämme yhä vuosikymmeniä tai jopa vuosisadan vanhoja ratkaisuja. Ongelmana on poikkeuksetta se että joko uudet viritykset eivät kestä pidempää käyttöä, ne vaativat erityisolosuhteita (esim. kylmää) tai ovat yksinkertaisesti valtavan kallita kapasiteettiinsa nähden.
  • #2
    Myös sillä saattaa olla vaikutusta, että öljy-yhtiöt sattuu omistamaan suurehkon siivun akkuteknologioihin liittyviä patentteja. Siitä sitten jokainen voi itse päätellä, että haluavatkohan ne mielummin myydä halpoja akkuja vai kallista öljyä :D
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.