Windows 8 -tabletit eivät saakaan Flash-tukea

uutinen julkaistu:12 helmikuuta, 2012

Kehitteillä olevan Windows 8 -käyttöjärjestelmän ARM-versio ei tule olemaan yhteensopiva Flashin kanssa. Adobe ilmoitti viime syksynä lopettavansa Flash Playerin kehityksen Androidille ja BlackBerry OS:lle. Steven Sinofskyn mukaan käyttöjärjestelmän ARM-version Internet Explorer -selain ei tue Flashia tai mitään muutakaan vastaavaa laajennosta. Tämä pätee niin työpöytä- kuin tablet-näkymässäkin. ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  HTML5 ajaa kuitenkin pian flashin yli, joten mitä sitä turhaan tukemaan.
 • #2
  Kyllä nyt alkaa olee flashin kulta-ajat ohi. Itsehän toivon, että parin vuoden päästä kukaan ei edes muista koko flashia.
 • #3
  Eipä sitä Flashia nytkään juurikaan mhinkään tarvitse. Jos ollaan iPadilla liikkeellä ja joku sivusto sattuu sitä vaatimaan niin sitten katotaan uutiset/videot/tiedot muualta.
 • #4
  Onhan se hyvä, että flashista pyritään siirtymään koko ajan pois, mutta harmillasta on, että flashia ei voi halutessaan käyttää.
 • #5
  Originally posted by ArttuH5N1:
  Onhan se hyvä, että flashista pyritään siirtymään koko ajan pois, mutta harmillasta on, että flashia ei voi halutessaan käyttää.
  Eihän siitä muuten päästäisi mitenkään eroon. Ihan oikein että WP7 ja iOS:kaan eivät sitä tue.
 • #6
  Originally posted by TemeTee:
  Originally posted by ArttuH5N1:
  Onhan se hyvä, että flashista pyritään siirtymään koko ajan pois, mutta harmillasta on, että flashia ei voi halutessaan käyttää.
  Eihän siitä muuten päästäisi mitenkään eroon. Ihan oikein että WP7 ja iOS:kaan eivät sitä tue.
  Mielestäni kuluttajien ei pitäisi uhrata käytettävyyttä tämän takia. Nyt ei olla millään ristiretkellä, tai suuressa isänmaallisessa sodassa jossa jokaisen pitää uhrautua yhteisen hyvän vuoksi. Toki, flash on aikansa elänyt, mutta keinot sen syrjäyttämiseen ovat mielestäni väärät.
 • #7
  Arttu5NH1, minusta tässä ei ole kovin suurista uhrauksista ollut kyse. Jos kaikki vempaimet tukisivat yhä flashiä niin flash-sisällön tuottaminen ei olisi vähentynyt niin kuin se nyt on. Kikkailtaisiin yhä tehosyöpöllä flashillä nettisivuilla joita puhelin ei oikein tahdo jaksaa toistaa ja sivujen toimivuuskin saattaisi olla vaihtelevaa. Se olisi ennemminkin uhraus.

  Jos tarkoitit näiden keinojen ollessa vääriä sitä että oikea keino olisi uhrata työtä ja vaivaa flashin tukemiseen kaikille laitteille ja samalla rakentaa HTML5:stä vaan niin kova kapine että siihen pikkuhiljaa siirryttäisiin niin paremmuuden vuoksi... noh, onhan se reilumpi ajatus, mutta ei se flashin käyttö olisi siitä mihinkään vähentynyt vielä aikoihin eikä Adobe ei olisi todellakaan viime vuonna ilmoittanut lakkauttavansa tukea mobiiliflashille. Nyt se alasajo todella on käynnissä ja se on minusta vaatinut sen että muutamat isot firmat sanoivat kantansa. Näkyvimpänä tietty Apple ja oikein halukkaana henkilöitymään tähän Steve Jobs, mutta oli siinä muitakin mukana kuten Microsoft. Harva flashiä puolustamaan lähti.

  Pitää muistaa että Applekin ensin haaveili flashiä iPhoneen mutta luopui sitten ajatuksesta kun näytti siltä ettei siitä tule ikinä toimivaa. Nähtiinhän se sitten myöhemmin androidilla ettei se kovin kummoinen ollut, varsinkaan alkuaikoina. Nyt tuo tuntuu puhelimessa jotenkin toimivan mutta en näe sen tuovan juurikaan lisäarvoa.
 • #8
  Originally posted by roponen:
  Arttu5NH1, minusta tässä ei ole kovin suurista uhrauksista ollut kyse.
  No, se vähän riippuu siitä, kuinka paljon flashia käyttää päivittäisessä elämässään (ja kuinka helppo se olisi korvata). Mutta olen kyllä samaa mieltä, ettei tämä kovin suuri uhraus ole. Kunhan Youtube toimii (kuten se pitkälti toimiikin ilman flashia), niin suurin tyytyy siihen. Mutta mielestäni flash voisi olla oletuksena pois päältä ja halutessaan sen saisi takaisin, jos sen kokee itselleen tärkeäksi. Että pakottamisen sijaan, kuluttajalle annettaisiin vapaus valita. *

  Mutta tässähän nyt on vain kyse meidän mielipiteistämme, jotka eroavat toisistaan.

  (*Eri asia sitten on, valitsevatko kuluttajat "väärin", esimerkiksi käyttävät auttamatta vanhentunutta tekniikkaa [mm. IE6 jne].)
 • #9
  Sehän se reiluinta aina olisi. Minusta tuntuu että tällä kertaa tämä meni paremmin näin, mutta aika näyttää. Ehkä HTML5 muuntuu vielä kauheammaksi? Nyt kun melkein kaikki kura netissä on flashiä, se on helppo blokata, mutta mitenkähän vaikeasti blokattavia juttuja HTML5:llä pystytään tulevaisuudessa tekemään esim. mainoksista?
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.