Ultrabookit eivät kiinnosta eurooppalaisia

uutinen julkaistu:15 helmikuuta, 2012

Uusien arvioiden mukaan Ultrabook-kannettavien suosio jää Intelin asettamista tavoitteista tänä vuonna. Puolijohdejätti toivoi Ultrabookien saavuttavan tänä vuonna 30-40 prosentin osuuden koko tämän vuoden kannettavien tietokoneiden myynnistä. Taiwanilaisvalmistajien mukaan osuus jäänee kuitenkin 20 prosentin tietämille. Suurin syy heikolle kysynnälle on niiden mukaan eurooppalaisten ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Quote:
  Konseptissa ei ole niinkään ongelmaa, vaan kiinnostusta rajoittaa kokoskaalan kapeus.

  Tuskin. Kyllä väittäisin että se on hinta, mikä ratkaisee.

  Quote:
  Maailmanlaajuisesta myynnistä 40-45 prosenttia on 15-tuumaisia kannettavia.

  No kaipa kun nämä ovat niitä kaikista halvimpia. Tosin viime aikoina myös noita 17-tuumaisia on alkanut saada myös edullisesti. Harmillisesti toiseen suuntaan mennessä hinta pompsahtaa yleensä aivan törkeäksi. Kun 13.3" "normaali" läppäri maksaa helposti sen 700-800EUR, niin mitä mahtaa maksaa samankokoinen ultrabook?
 • #2
  Omasta mielestäkin tuo 13,3 on ehkä kaikkein optimaalisin koko kannettavalle, mutta harmillisesti niiden hinta on kohtuuton verrattuna 15 tuuman malleihin.
 • #3
  Ultrabookien niche ei vaan ole niin suuri kuin valmistajat toivoisivat. Ei ultrakevyttä kannettavaa tarvitse kuin ne joiden on sitä raahattava jatkuvasti mukana, ja loput eivät ole valmiita maksamaan keveydestä puolta kiloeuroa lisää.
 • #4
  itseäni kyllä harmittaa se että nuo ultrabookit ovat niin pieniä, omaan käyttöön se 15" olisi juuri passeli. Ultrabookki tekisi mieli hankkia mutta ei tosiaan tuo 13" ole oikein puhutteleva koko. Mutta odotellaampa että tuo acer sais nuo isommat ultrabookit eurooppaan myyntiin :)
 • #5
  Ettei vaan kuitenkin olisi se tonnin hintalappu isoin ongelma... Itsekin olen tuota Asuksen vehjettä tiiraillut mutta se vaan on ihan liian kallis.
 • #6
  Originally posted by Uutinen:
  Taiwanilaisvalmistajien mukaan osuus jäänee kuitenkin 20 prosentin tietämille.

  No ei tuon voi sanoa olevan huono tulos.
 • #7
  Joo yhdyn muiden kommentteihin. Se on se hinta joka mättää. Kovasti kiinnostaisi Ultrabookit, mutta se hinta on syy miksi en sellaista vielä omista (Ja jos hinta pysyy samana, niin en lähivuosina tule omistamaankaan).

  BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi
 • #8
  Originally posted by ShatBriks:
  Ettei vaan kuitenkin olisi se tonnin hintalappu isoin ongelma... Itsekin olen tuota Asuksen vehjettä tiiraillut mutta se vaan on ihan liian kallis.
  Sama täällä. Tosin myös 14-tuumainen mielummin kuitenkin ohutreunaisella näytöllä varustettu mallikin voisi mennä, kunhan olisi rahaa ostaa. Lisäksi Intelin konseptissa on turhan vaatimaton näytönohjain. Linux-käyttäjän kannalta ainakin, kun Intelin ajurit eivät (vielä) saa kaikkea puhtia irti. Myös AMD:n Trinityä odotan mielenkiinnolla, mutta tosiaan se ei kiinnosta, jos se ei ole kilpailukykyinen (jää nähtäväksi). ARM:kin voisi olla, jos esimerkiksi Tegra (3) läppäreitä saisi sopivassa koossa (13,3-14 tuumaa) ja hintaluokassa (riittävästi alle 1000€).

  Toinen juttu, mitä muutkin kuin Asus saisi huomioida, on näytön resoluutio. Nyt kun näytöt ovat madaltuneet, on pystyresokin laskenut eli sitä pitäisi lisätä. 1600x900 kuulostaa ihan hyvältä, kun entinen kone oli 1440x900 resolla ja siksi 1366x768 ei oikein iske.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. helmikuu, 2012 @ 16:31
 • #9
  Miksi ostaisin kallista kannettavaa, kun ihan yhtähyvin voin käyttää vaikka halpaa tablettia. Tarvitaan kevyt, helposti mukana kuljettava "tietokone" jonka akku kestää kauan. Aivan liian paljon kannettavissa kiinnitetään huomiota suorituskykyyn, vaikka paljon tärkeämpää on kuljetettavuus ja akkujen kesto.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16. helmikuu, 2012 @ 4:40
 • #10
  Kyllä kiinnostaa kannettavista tietokoneista nämä ohuet, mutta se hinta pilaa kiinnostuksen!
  Luulisi että on halvempi kun valmistukseen menee vähemmän materiaalia, mutta ei...
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18. helmikuu, 2012 @ 4:17
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.