Nvidian GK104-piirilevy kuvissa, julkaisu maaliskuun 23.?

uutinen julkaistu:2 maaliskuuta, 2012

Nvidia on antanut odottaa uusia Kepler-arkkitehtuuriin perustuvia 28 nm näytönohjainpiirejään, ja on villeistä huhuista huolimatta ollut hyvin vähäsanainen julkaisuaikataulun suhteen. Ilmeisesti ensimmäiset piirit ovat kuitenkin jo päätyneet sopimusvalmistajien käsiin, mikä tarkoittaa julkaisun tapahtuvan lähiaikoina. Todistuskappale numero yksi Nvidian Kepler-kortin julkaisusta on kiinalaiselle ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Allrigth! Nvidia jatkaa isoilla piireillä ja AMD pienillä. Jos Nvidian keskikokoinen on saman kokoinen kuin AMD:n suurin, niin iso on sitten jälleen kerran tosi iso... Eli ei mitään uutta auringin alla, jos tuo pitää kutinsa...
  Mielenkiintoista nähdä mitä "keskitason" kortti maksaa.
  Ei ihme, jos tämä on kutakuinkin samaa nopeusluokkaa 79xx sarjalaisten kanssa tuollaisen kokoisella piirillä, joten siinä mielessä pitää paikkansa ekojen huhujen kanssa.
 • #2
  En nyt lähtis haukkumaan nvidian piirei atin piirei isommiksi.
  Esimerkkinä GTX570 oli piiriltää pienempi kuin HD6950 tai saatikka HD6970.

  Ja omassa tapauksessani GTX570 oli nopeampi kaikissa pelaamissani peleissä kuin HD6970 ja siitä jäi viimeinen ati :) onneksi hajoai ja sain takuusta tuon gtx.
 • #3
  Eikös 570 ole leikattu 580? Nopeahan se on kuin mikä, ei siinä mitään, mutta eikös se piirinä ole isohko? Eikä se koko ollut mitenkään haukkumiseksi tarkoitettu. Isolle piirille saa enemmän tauhkaa ja sitä kautta enemmän tehoa. Eli komsii komsaa meininkiä sen suhteen.

  570 piirin koko on 520 mm2
  6970 piirin koko on 389 mm2

  Joten onhan tuo AMD piiri selvästi pienempi kuin Nvidian...
 • #4
  Ihan vain vertailun vuoksi:
  7970 piirin koko 352 mm2 eli vielä pienempi kuin 6970
  680/780 piirin koko 550mm2 elikkän suurempi kuin 580 (tämä on sitten tosi huono huhu, jolle ei ole mitään vahvistusta... Mutta jos tuo julkaistaan tuossa koossa, niin on sen oltava melkein kaksi kertaa nopsempi kuin 7970, tai sen valmistamisessa ei ole paljoakaan järkeä. Itse odottelen pienempää piiriä, mutta jos tuo 104 on jo melkein tuon 350:n mm2 kokoinen niin lippulaiva saattaa hyvinkin kivuta lähelle tuota vahvistamatonta huhua...
  Oli miten oli elämmen mielenkiintoisia aikoja!
  Nvidialta on tulossa kaikkien aikojen nopein yhden piirin GPU (680/780), jos se ei vai sula käynnistyksen yhteydessä ja aiheutta mustaa aukkoa piirilevyn keskelle. Mutta halpa se ei voi olla! Iso piiri on aina suhteessa kalliimpi. Sinällään hauskaa, että kilpailevat valmistajat tekevät edelleenkin graffapiirejä ihan eri strategialla. AMD uskoo luultavasti jälleen kerran useamman prossan lautoihin, kilpaillessaan Nvidian nopeimpia piirejä vastaan.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.