Esikatsauksessa Windows 8 Consumer Preview

artikkeli julkaistu:6 maaliskuuta, 2012

Tom's Hardware testasi Microsoftin uusimman käyttöjärjestelmän testiversion, joka vakuuttaa tablet-käytössä, mutta jää kaksijakoiseksi työpöydällä.

Lue artikkeli kokonaisuudessaan
 • #1
  Jos tämä tosiaan jää tällaiseksi tabletti paskaksi niin vältän tätä niinkauan kuin pystyn. Kun vista julkaistiin niin päätin siirtyä käyttämään linuxia. Seiska kuitenkin pelasti tilanteen ja käyttö on nykyään 50/50 linuxin ja windossin välillä. Mutta ei näin. Mikä idea on tehdä käyttöjärjestelmä tabletin ehdoilla kun 95% käyttäjista käyttää hiirtä ja näppäimistöä?

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.
 • #2
  Toi metro vaikuttaa kyllä ärsyttävältä ja epäkäytännölliseltä.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. maaliskuu, 2012 @ 22:24
 • #3
  Juu... Jos tuosta nyt ihan oikeasti on tulossa tuollainen tableteille suunniteltu käyttöjärjestelmä, niin ainakin itse aion käyttää Wi 7:aa niin kauan kuin vain tukea riittää ja sitten siirtyä Linuxiin ellei sitten windowsissta ole tullut jo uutta PC ystävällisempää versiota.

  AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64
 • #4
  Itse en vielä ehtinyt asentamaan tuota testauskoneeseeni. Mutta oikeesti: Ei ollenkaan enää käynnistysvalikkoa..?? Ei hyvä. Tosin onneksi maailma on pullollaan Pelle Pelottomia, jotka varmasti jo ahertavat käynnistysvalikon takaisinsaamiseksi. Veikkaan, että jo tässä kuussa googlesta löytyy useita toimivia ratkaisuja. Jotenkin vaan skitsoa, kun aivan ensimmäiseksi pitää ruveta uutta järjestelmää hakkeroimaan, jotta käyttäjä pääsee edes kunnolla alkuun...

  What doesn´t kill you, leaves a scar...
 • #5
  Kokeilin syksyllä ja nyt taas "leikin" sillä viikonlopun yli.

  Windows 8 sopii pöytäkoneelle, tablettiin ja kännykkään. Luultavasti kaikki nuo koneet tulevat toimimaan keskenään etäisyyden ollessa alle 10 metriä + myös vielä samassa "pilvessä".

  Takana mitä ilmeisemmin on aika, jolloin joka laitteeseen oli räpelletty eri ohjelma ja joka vaati aina erikseen ohjelman opiskelun ja jokakikkareen sovitus vaati ajureita ajureiden perään.

  Lukulaiteominaisuus tuo toivottavasti mukanaan tekstin ääneen luvun ja toivottavasti myös kielenkääntäjän - edes maksullisena.

  Suuria kosketusnäyttöjä odotellessa

  Ystävällisesti
  Teuvo
  Turku
 • #6
  Uuteen Winukkaan saa muös perinteisen työpöytänäkymän, jos niin tahtoo.
 • #7
  ...Jota käyttämällä menettää kaiken metro-toiminnallisuuden.

  Säännöt
  Ubuntu is an African word meaning "I cant configure Debian"
  Kun raportoit tuplaketjua, laita ketjun URL mukaan raporttiin, helpottaa elämää. :)
  "Poliisilla on asiakas oikeassa ja pamppu vasemmassa."
 • #8
  Well tuota perinteistä työpöytänäkymää ei ole juuri vielä demottu. Saas nähdä miten se vorkkaa, kunhan tämä oikeasti syksyllä julkaistaan.
  Mutta kuten artikkelissa sanottiin, metro on tullut jäädäkseen. Löytyy varmaan myös win9:stä ja kympistä hiottuna tosin, mutta tuskimpa MS-luopuu yhtenevästä alustasta enää jatkossakaan. Siinä ei olisi luultavasti kaupallisesti ajateltuna mittään järkeä...
  ... mutta ennustaminen on tunnetusti vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen ;-)
 • #9
  Turhaa tollaista tabletti skeidaa on tarjoilla muille kuin taulujen hipelöintiin ihaustuneelle porukalle.
  Se on kunnon näppis ja hiiri kun duunit tulevat tekemään vielä pitkän aikaa. Kun ne hölmöt lemppaavat XP-Pron turvapäivitykset pois, kai se menee vielä Linux opetteluksi/sähläykseksi.
  Antakaan hyvät ihmiset nyt kunnon vinkki mahdollisimmamn modernista ja vakaasta suomenkielisestä vakaasta distrosta jota kannattaisi pikku hiljaa ryhtyä kehittelenään. Tossa olisi vapaana vielä Seagaten 80 gigan lähes uusi ja tyhjän päällä luimuileva kovo duunia odottelemassa.. Eiköhän sellainen alkuun riitä.
 • #10
  Originally posted by mcmopo:
  Jos tämä tosiaan jää tällaiseksi tabletti paskaksi niin vältän tätä niinkauan kuin pystyn. Kun vista julkaistiin niin päätin siirtyä käyttämään linuxia. Seiska kuitenkin pelasti tilanteen ja käyttö on nykyään 50/50 linuxin ja windossin välillä. Mutta ei näin. Mikä idea on tehdä käyttöjärjestelmä tabletin ehdoilla kun 95% käyttäjista käyttää hiirtä ja näppäimistöä?
  Tässä asiassa olemme harvinaisen samaa mieltä.
  Mikä on Ubuntun vakain distro jolla kannattaisi aloittaa?.
 • #11
  Vaikuttaa hyvältä. Hienoa että mukana on työpöydästäkin vaihtoehtoja, joita voi käyttää tarpeiden mukaan, suoraan niiden kesken siirtymällä.

  Kaikissa koneissa, joihin olen asentanut, on asentunut ja toiminut ongelmitta ja kaikki käytössä olleet sovellukset toimivat suoraan.

  Perinteisen työpöydän puolella ei kaipaa lainkaan vanhaa Käynnistä-valikkoa, koska tarpeelliset toiminnot löytyvät. Alavasenta nurkkaa hiiren 2painikkeella klikkaamallahan saa valikollisen toimintoja.

  Metro-työpöytä on oivallisesti suunniteltu. Sehän hyödyntää laatikoilla näyttötilaa suoraan informaatioon, toisin kuin pelkkiin kuvakkeisiin pohjaavat vanhemmanaikaiset käyttelyliittymät. Metron toiminnallisuus on hienosti mietitty kosketusnäyttökäyttöön - sen huomaa, kun sitä todella kokeilee ja käyttää ihan sormituntumalla.

  Innolla odotan kesäkuun alussa julkaistavaa julkaisukandidaattia. Sitä varmastikin voi käyttää pitkälle ensi vuoden 2013 kevääseen saakka.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.