Nvidia tyytymätön TSMC:n piirituotantoon - etsii vaihtoehtoja muualta

uutinen julkaistu:18 huhtikuuta, 2012

Nvidian ja sen näytönohjainpiirejä valmistava Taiwan Semiconductor (TSMC) ovat olleet napit vastakkain sitten 40 nm Fermin myöhästyttyä, ja viimeisimpien uutisten perusteella Nvidia uskoo tulevaisuudessa tarpeelliseksi etsiä vaihtoehtoisia puolijohdetehtaita joissa valmistaa Nvidian piirejä. Taustalla Nvidian tyytymättömyydessä nykytilanteeseen on TSMC:n muuttunut käytäntö, jonka mukaan ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Quote:
  nykyiset AMD:n ja Nvidian näytönohjainten korkeat hinnat ovat vasta alkusoittoa tulevalle.

  Sillä lailla, ihan kun huippumallien hinnat ei olisi tällä hetkellä tarpeeksi korkealla.
  Hintojen nousu heijastuu tietenkin huonompana kysyntänä, joka johtaa kehityksen hidastumiseen.
  Onneksi pelit on nykyään konsoliporttauksia.
 • #2
  Selittää osittain sitä porinaa, joita näiden uusien 28nm graffapiirien hinnat ovat aiheuttaneet nettikirjoitteluissa. Enää ei olekaan luvassa parempaa tehoa halvempaan hintaan. Ehkäpä jopa vain samaa tehoa samaan hintaan kuin aikaisemmin. Nyt vain pienemmässä koossa ja pienemmällä virrankulutuksella...
  Tämä johtaa siihen, että vaikka uudet keskisarjan ohjaimet ovat tehoiltaan vanhojen mahtikorttien taso, niin myös hinnat ovat. Joten johtajan oletus siitä, että huippumallien hinnat vain nousevat pitänee täysin paikkansa...
  Voihan ratvänä!
 • #3
  Joo, tuo tulee nostamaan hintaa. Mutta toisaalta se myös tarkoittaa että Nvidialla on vaikeuksia pysyä kilpailukykyisenä. Mutta on se hyvä että edes yrittää pitää hinnat kohtuullisena. Että ne hinnat eivät nouse taivaisiin, joka entisestää edes auttaa PC-pelaamisen kuolemista.

  Se että PC-pelit on konsoliporttauksia ei ole mikään hyvä asiaa. Se on osaltaan tuhoamassa PC-puolen pelaamista. Koska miksi ostaa PC:lle jotain 7-vuotta vanhaan tekniikkaan (konsolit) tehtyjä pelejä. Miksi ostaa kokoajan uutta rautaa kun aina vaan tulee hankalammaksi saada siihen kunnon pelejä.

  Itse lopetin jo kaiken pelaamisen. Turha ostaa kalliita laitteita joita harvoin edes nykyään pystyy hyödyntämään. Puhumattakaan näistä uusista online kontrollointi tarpeista joita yhtiöllä tuntuu olevan. Koko pelaaminen on muodostunut niin epämielyttävksi että ei siinä ole enään järkeä. Eli miksi maksaa surkeista tekeleistä ja tekniikoista. En tarkoita että näytönohjaimet olisi huonoja, vaan niiden hyödyntäminen on aivan surkealla tasolla ja itse pelaaminen on tullut hankalaksi. Tarvitaan kaikenmaailman turhia lisäohjelmia ja internet vaatimuksia että edes pystyy pelaamaan PC-pelejä. Surkeaa asiakas palvelua.

  Kun lopetin pelaamisen, niin se tarkoitti myös että en tarvitse enään tehokkaita näytönohjaimia, enkä myöskään tarvitse enään Windows käyttöjärjestelmää. Joten kun yksi asia viihdeteollisuudessa alkaa kusta, niin se vaikuuttaa myös muihin teollisuuden aloihin.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. huhtikuu, 2012 @ 11:41
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.