Laajakaistan miniminopeus saattaa nousta 10 megabittiin

uutinen julkaistu:24 huhtikuuta, 2012

Viestintäministeri Krista Kiurun mukaan laajakaistan yleispalveluvelvoitetta saatetaan nostaa 10 megabittiin sekunnissa nykyisestä yhden megabitin vaatimuksesta. Asiasta kertovan Helsingin Sanomien mukaan nostoa tullaan harkitsemaan laajakaistalain uudistuksen yhteydessä hallituskauden loppupuolella. Nykyisellään laki takaa kaikilla kansalaisille yhden megabitin sekunnissa siirtävän laajakaistan ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  ihan kiva kun nämä helsingin päättäjät eivät ole koskaan kuulleetkaan viiveestä, joka vaikuttaa eniten netin sulavuuteen, koska siellä tukiasemat lähellä ja kuitu/kaapeli joka tönössä. kyllä kehä 3 ja kaupunkien keskustojen ulkopuolella jäädään pelkän langattoman varaan, huoh. jos yleispalveluverkoksi riittää vain lte, voivat operaattorit alkaa katkoa adsl linjoja ja varmasti ihan mielellään.
 • #2
  Olisi kyllä aika työläs toteuttaa järkevästi
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. huhtikuu, 2012 @ 14:08
 • #3
  Tulee karseat kustannukset kun pitää vetää tuollaiset yhteydet ympäri suomea. Eikä tarvitse hirveästi arvuutella kenen kukkarosta nuo lähtevät. Eli käytännössä nettiyhteys kallistuu huomattavasti.

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.
 • #4
  Teknisesti "mahdoton", koska joidenkin lähiöiden ja etenkin maaseutujen fyysiset kaapelit ovat liian pitkiä laajakaista tekniikalle että saataisiin edes 10Mbits nopeuksia.

  Se että saataisiin kohtuu hintainen ja nopeuksinen laajakaista kaikkinen ulottuville jollain menetelmällä olisi hyvä tavoite.

  Minä en ainakaan halua maksaa näiden rakentamista, jotta saisin nopeuksia joita en edes tarvitse. Minulla ei ole mitään tarvetta yli 2Mbits nopeuteen.
 • #5
  Onhan tuo kova tavoite... Ja on Lumikki kyllä oikeassa, että parilla gigalla pärjää jo ihan hyvin. Käyttiksen asentaminen ja päivitysten lataus olisi tosin mukavampaa tuollaisella 10 gigaisella kaistalla, mutta normaalikäytössä ei sitä s-postia lukiessa ero juuri huomaa... Jos ne vetää sen valokaapelin joka niemeen ja notkelmaan, niin ehkä sitten.
 • #6
  Kehä 3:n sisäpuolella Lippajärvi, Espoo, Elisa ADSL 24M (full rate), todellinen nopeus 4M.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. huhtikuu, 2012 @ 18:45
 • #7
  Hoh hoh täällä pohjanmaalla on ollut 100 megaiset yhteydet jo 2004 vuodesta lähtien, tosin kuitua pitkin
 • #8
  No mitä jopa 10 megaa, eihän se oo kuin parhaimmillaan 2 ja tolla aikavälillä, mulla 100 ja haluaisn tonnin!
  Kuka tääällä alta satasella viihtyy, kun siitäkin ahneet operaattorit vie 70%ttia
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.