Ubuntu päivittyy huomenna - kotikäyttäjillekin luvassa viiden vuoden tuki

uutinen julkaistu:25 huhtikuuta, 2012

Canonical-yhtiön kehittämä Ubunutu-linux on päivittymässä huomenna uudella vakaalla versiolla. Precise Pangolin -nimeä kantava Ubuntu 12.04 on niin kutsuttu LTS-tason julkaisu, eli sen työasema- ja palvelinversioille luvataan viiden vuoden tukijakso. LTS-julkaisut ovat erityisen tärkeitä yrityskäytössä, jossa uusien versioiden päivitäminen palvelimiin ja työasemiin on työläs ja kallis ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Ei jummarra.... Ei jummarra, ei.. Tuntuu vähän liian hankalalta käyttää, jos pitää aina kirjottaa kaikki. Itse tykkään hoitaa kaikki hiirellä, mutta jos nyt tarvitsee aina alkaa kirjottamaan näppikseltä ja päästää irti hiirestä. Ei oikein innosta :(
 • #2
  Joo. Ei hyvä jos ei voi hiirtä käyttää niin kuin ennen, vaan laitetaan kaikki tuon haun varaan.

  BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi
 • #3
  @wux,ep_: Ei ne tavalliset hiirellä käytettävät menut ole minnekkään katoamassa vaikka artikkelista sellaisen kuvan saakin.


  HP Elitebook 8560w | Arch Linux | KDE
 • #4
  ubuntua oli niin vaikea käyttää siirryin gentoohon kaikki on paljon loogisempaa
 • #5
  ubuntua oli niin vaikea käyttää siirryin gentoohon kaikki on paljon loogisempaa
 • #6
  Kyllä se valikko edelleen on olemassa hiirelläkin käytettävänä, mutta se on tuolla yläpalkissa ja ilmestyy kun hiiren vie sen päälle. Sen mukavuudesta voi sitten olla mitä mieltä haluaa. Itse käytän Ubuntua pöytäkonella ja ihan tyytyväinen olen ollut.
 • #7
  Kyllähän se niin on, että tehokkaampaa koneen käyttö on näppäimistöllä. Itse ainakin koen sen todella paljon paremmaksi vaihtoehdoksi kuin hiirellä klikkailun. Varsinkin läppärillä kun olen Ubuntua käyttänyt.

  Hienoa on, että Ubuntu edistää uusien ideoiden kehitystä ja omasta mielestä tuo HUD vaikuttaa todella tehokkalta tavalta käyttää konetta, erityisesti kun sen saa Terminaaliinkin. Ihan hyvä Linuxissakin panostaa käytettävyyteen ja tällaisilla innovaatioilla voi mahdollisesti tuoda Ubuntua myös peruskäyttäjien valikoimaan kunhan samaa rataa jatkavat. Nykyään on niin suuri painoarvo nimenomaan sulavalla käyttöliittymällä, varmaankin yksi syy, miksi OSX on kasvattanut suosiotaan juuri peruskäyttäjien keskuudessa.

  Nyt kunhan Valve vielä puskee ulos Steamin Linux-tuen niin kelpaa.
 • #8
  Mitä olen itse Ubuntua käyttänyt, tähän astisissa versioissa on saanut ilman ongelmia asettaa ihan mikä työpöytä tahansa. Sehän on ihan käyttäjästä kiinni mistä tykkää. Voit itse valita minkä työpöydän haluat.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.