Piinanoputkilla litiumioniakun kapasiteetti jopa kymmenkertaiseksi

uutinen julkaistu:15 toukokuuta, 2012

Standfordin yliopiston tutkijaryhmä on kehittänyt uuden akkumateriaalin, jolla nykyisten litiumioniakkujen kapasiteetti ja käyttöikä voitaisiin kasvattaa moninkertaiseksi. Kun nykyisin anodina käytetty grafiitti korvataan piistä valmistetulla kaksinkertaisella nanoputkien kerroksella, akun kapasiteetti kasvaa jopa kymmenkertaiseksi ja sen käyttöikä kasvaa huomattavasti nykyisestä. Litiumioniakun ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Jotain muutosta setään luvassa. Alkoikin jo uhkaavasti näyttää siltä että akkuteknologia pysähtyy litium-ioni ja polymeeriakkuihin.

  4 Ampeerituntia grammaa kohden on jo paljon. :)

  "Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

 • #2
  4Ah/g kuulostaa todella paljolta!, mutta onhan näitä uusia akkuja esitelty vaikka kuinka kauan. Kyse on vain siitä milloin joku tekniikka olisi valmis sarjatuotantoon.
 • #3
  Sepä se! Kovasti paranneltu akkuteknologia olisi kovasti mieleen. Saisi älykännylläkin parin kolmen viikon käyttöajan! Se olisi jo ihan jees!
 • #4
  Itse kyllä latailen joka toinen viikko puhelimen akkua. Ongelma ei ole akussa vaan siinä millainen puhelin on ja mihin sitä käyttää. Tietysti parempi akku on aina tervetullut. Voisi latailla joka toinen kuukausi. Tuohon vielä liikkeellä tai jollain mulla keinolla tapahtuva lataus niin ei tarvitsisi latailla koskaan.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16. toukokuu, 2012 @ 7:08
 • #5
  Tuo varmaan tulee parinvuoden päästä kännyköihin. Lukuunottamatta nokian puhelimiin jossa kestää muutama vuosi pidempään.

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.
 • #6
  Eipä niistä vuosia sitten mainostetuista polttokennoakuistakaan ole mitään enää kuulunut. Tuntuu noi uudet tekniikat hautautuvan jonnekin ja katoavan vähin äänin...
  Mikäs muuten on kun uutisten typojen määrä on lisääntynyt tosi paljon? Oikolukija kesälomalla?

  -Reko
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.