ARM aikoo vallata 20% kannettavien tietokoneiden markkinoista vuoteen 2015 mennessä

uutinen julkaistu:21 toukokuuta, 2012

Intelin tuodessa x86-suorittimiaan mobiililaitteisiin, ARM aikoo vastavuoroisesti yrittää tuoda omaa arkkitehtuuriaan entistä suurempiin laitteisiin. ARMin CEO Warren East laukoi Dow Jones -uutistoimiston haastattelussa ARM-pohjaisten piirien valtaavan 10-20% kannettavien tietokoneiden markkinoista vuoteen 2015 mennessä. Intelin mobiilipuolen menestykselle sen sijaan odotetaan vain 5-10% ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Ja miksei ole mainittu Ubuntua tässä vaiheessa? kaikki softa ja kaikki ajurit mitä on tehty linux:lle ja Ubuntulle on saatavilla heti nolla päivästä lähtien kaikille ARM läppäreiden käyttäjille. Tähän ei Windows RT pysty. Ei sitten millään.

  "History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
 • #2
  Originally posted by syrtek66:
  Ja miksei ole mainittu Ubuntua tässä vaiheessa?
  Linuxin markkinaosuus työpöydällä on ~1-2%, Microsoftilla ~85%. Eli vaikka ARM valtaisi 100% kaikkien Linuxien osuudesta, ei se siltikään olisi millään tavalla merkittävä määrä.

  Anyways, 10-20% kuulostaa melko utopistiselta, mutta pitäähän aina hyvät tavoitteet olla (ja niillä ylitetään uutiskynnys).
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. toukokuu, 2012 @ 12:40
 • #3
  Originally posted by Atjabec:
  Originally posted by syrtek66:
  Ja miksei ole mainittu Ubuntua tässä vaiheessa?
  Linuxin markkinaosuus työpöydällä on ~1-2%, Microsoftilla ~85%. Eli vaikka ARM valtaisi 100% kaikkien Linuxien osuudesta, ei se siltikään olisi millään tavalla merkittävä määrä.
  Tuo on valitettavasti aivan totta. Eikä asiaa oikeastaan helpota tippaakaan sekään seikka että noita Linux jakeluja on tällä hetkellä pilvin pimein. Ollaan sitten tehty kaikille jotakin tyyliin. Itse soisin varsinkin Ubuntun yleistyvän ja sitä että jokin taho kääntäisi pelejään myös tuolle puolelle. Esimerkiksi jokin World Of Warcraft tai Diablo 3 voisivat olla isojakin menestyksiä Linux puolella.
  Windowsin mielestäni suurimpana etuna on nimen omaan pelit. Eli pelejä ja muuta viihdykettä pitäisi kipeästi saada Linux puolelle.

  Ellen aivan väärin muistaisi, on Canonical luomassa (ellei ole jo) hieman app storen kaltaista palvelua, tuo olisi loistava veto sieltä. Josko sinne vielä saataisiin jokin iso peli yhtiö tuottamaan sisältöä, vaikkapa EA tai Ubisoft. Yksi iso syy tuon toimimattomuuteen lienee direcX:n puute, mutta ollaanhan noiden pelien koodia jo muutenkin sorvattu esim PS3 ja Wii ympäristöön.
  Käyttäjiä varmasti alkaisi olemaan mikäli pelejä, siis hyviä sellaisia löytyisi enemmän. Käyttiksen ollessa ilmainen, voisi esim Canonical ottaa pienen siivun peleistä (tyyliin 1-2% myynti hinnasta) niin johan saisivat kehitys rahaakin järjestelmälleen. Tuosta voisi täten tulla isokin hitti.


  Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
  Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless
 • #4
  Hei camooon, nyt puhutaan tableteista. ensimmäinen linux tabletti tulee kohta markkinoille (Vivaldi). Ja wintoosalla on tableteissa näyttämisen paikka aivan samalla tavalla kuin tulevalla ubuntun mobiili os:lla.

  "History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.