Ennuste: kiintolevyjen tallennustiheys tuplaantuu vuoteen 2016 mennessä

uutinen julkaistu:22 toukokuuta, 2012

Perinteisten mekaanisten kiintolevyjen tallennustiheyden ennustetaan kasvavan noin 19 prosentin vuosivauhtia seuraavien muutaman vuoden kuluessa, raportoi tutkimusyhtiö IHS. Yhtiön ennusteen mukaan nopea kasvutahti pysyy yllä kun tulevaisuudessa tarvitaan yhä enemmän kiintolevytilaa kasvavien video- ja audiomäärien tallentamiseksi. Kun keskimääräinen tallennustiheys vuonna 2011 oli ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Koko ajan tehdään isompia ja isompia levyjä mutta entäs sitten se luku-,kirjoitus- ja hakunopeus? Saadaanko näitä koskaan niin nopeiksi etteivät ne jäisi prossulle ja muulle kalustolle pullonkaulaksi?
  Luulen että ei. -> Tulevaisuus on SSD:issä.

  Itselleni ainakin jo puoli teraa tilaa on aivan tarpeeksi peleille, musiikille, kuville ja vielä vaikka sille että ottaisin pari kertaa varmuuskopiot kaikista; vain hidas lukunopeus ärsyttää.

  Noh eiköhän nuo 10 teran levyt mene kaupaksi joillekin utorrentin ylikäyttäjille varastolevyksi. :)

  "Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

 • #2
  On näistä se hyöty, että saadaan sama tallennustila pienemmälle määrälle blattereita, joten levyn luotettavuuden pitäisi parantua, kun rakenne yksinkertaistuu. Jonkin verran nopeuttakin tulee toki lisää, mutta ei tietenkään lähellekkään SSD-tasoa!
  Valo- ja videokuvaajat tarvitsisivat jo nyt niitä 10 teran asemia, mutta tjoo... jos ei noita harrasta niin paljon pienemmälläkin pärjää!
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23. toukokuu, 2012 @ 22:20
 • #3
  @1 & 2
  Oli sitten kyse kuvan, äänen tai etenkin videon editointi niin kyllä nuo isommat kiintolevyt tulevat tarpeen.. SSD järjestelmälle ja sitten nuo teratavuiset HDDt työdatalle.
 • #4
  Kun siirrytään HD-tasoisen videokuvan käsittelyyn, niin tilaa totisesti tarvitaan. Lisäksi maailman tietomäärät kasvaa jatkuvasti ja suuri osa tuosta uudesta tallennuskapasiteetista menee johonkin muualla kun kotikäyttöön. Jossainhan ne Spotifyn musiikit, Facebookin kuvat ja Dropboxin tiedostotkin on säilöttävä.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.