LCD-näytöille suunniteltu kvanttipistekalvo lähestyy kaupallistumista

uutinen julkaistu:7 kesäkuuta, 2012

Uudenlaista kvanttipisteisiin perustuvaa QDEF-kalvoa (Quantum Dot Enhancement Film) kehittänyt Nanosys aloittaa 3M:n kanssa yhteistyön teknologian kaupallistamiseksi. Kalvon sanotaan parantavan nykyisten LCD-näyttöjen värien sävytoistoalaa (gamut) 50 prosentilla. Ilman teknologiaa LCD-näytöt toistavat vain 37 prosenttia ihmisen havaitsemista väreistä. Televisioihin tuloa tekevässä OLED-paneelissa ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Tästä haluaisi kuulla vähän lisää. Tuo tiedeartikkeli oli ihan hyvä, mutta näistä sovellutuksista olisi kiva tietää enemmänkin! Jos tämä kilpailee oikeasti OLEDn kanssa, niin se tietää vain hyvää OLEDnäyttöjen hinnolle, jos lähes yhtä hyvä kuva saadaan kohtuu edullisesti wanhemmalla tekniikalla. Toki se saattaa viivästyttää OLED näyttöjen tuloa, mutta se mitä olen OLED näytöistä lukenut, niin periaatteessa niiden valmistamisen pitäisi olla jatkossa edullisempaa kuin perinteisten LCD näyttöjen, joten tällä saisi sen "uutuus" ajan hintakuplan nopeammin puhki!
 • #2
  Mitä kvanttia tuossa on?

  2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit
 • #3
  Se perustuu materiaaliin, joka vapauttaa kvantteja eli valaisee... ei siis kovin kummallista. Se kuin se tehdään tässä tapauksessa on se mielenkiintoinen asia.
 • #4
  Ahaa, mietin vain koska quantum on aika suosittu sana kaiken bullshitin markkinoinnissa (en toki olettanut että tämä olisi sellaista).

  2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.