Taiwanissa pelätään -- Apple voi hakea myyntikieltoa ultrabookeille

uutinen julkaistu:4 heinäkuuta, 2012

Taiwanilaiset viranomaiset aikovat kutsua PC-valmistajia koolle, koska he pelkäävät Applen kieltävän Intelin ultrabook-konseptiin perustuvien tietokoneiden myynnin Yhdysvalloissa. Yhdysvaltain patenttiviranomainen myönsi Applelle kesäkuun alussa patentin/mallioikeuden MacBook Airin designiin. Viranomaiset aikovat tavata paikallisia PC-valmistajia vielä tämän kuun aikana Applen D661,296-mallioikeuteen ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Aivan naurettavaa touhua. Sen vielä ymmärtäis jos olisi kyse ihan 100% kopiosta, mutta kun ei ole..

  Vois ite koittaa patentoida vaikka hehkulamppujen tai autonrenkaiden muotoilun. Ehkäpä joku jenkkilän huuhaa tuomari tähänkin suostuis.


 • #2
  Tervetuloa patentti aikakaudelle. Kysymys on enemmänkin koska päättävät tahot maailmassa tajuaa että nykyinen patenttijärjestelmä ei toimi niin kuin sen pitäisi. Patenttien tarkoitus on taata keksijälle taloudellista etua. EI estää vapaata kilpailua.

  Patentti loukkaus ei saisi estää kilpailua, sen tulisi aiheuttaa taloudellista korvausta.
 • #3
  Tää alkaa olemaan Jenkkien osalta puhdasta kauppasotaa, jolla turvataan oman maan suuryritysten edut näitä kauko-idän jättejä vastaan.

  Mielenkiintoista tässä toki on se että nämä amerikan ihmeetkin valmistetaan siellä kauko-idästä ja usein vielä kilpailevien yritysten komponenteista.
 • #4
  Originally posted by puheenjohtaja:
  Tää alkaa olemaan Jenkkien osalta puhdasta kauppasotaa, jolla turvataan oman maan suuryritysten edut näitä kauko-idän jättejä vastaan.

  Mielenkiintoista tässä toki on se että nämä amerikan ihmeetkin valmistetaan siellä kauko-idästä ja usein vielä kilpailevien yritysten komponenteista.
  Lähinnä tragikomediaa."Emme saa mitään valmiiksi asti ilman heitä,mutta ei ne juuttaat saa omillaan menestyä meidän pelikentällä".
  Säälittävää viivytystaktiikkaa,käyttövoimana kaiketi tulevan pelko?
 • #5
  Eikö muotoilun patentoimisen salliminen tarkoita sitä, että jatkossa vaate ja kaikki käsilaukkuvalmistajat voivat patentoida myös tuotteidensa muotoilun pelkän tuotemerkin lisäksi. Ennenhän tämä ei ole ollut mahdollista, minkä vuoksi tunnetut merkit ovat sisällyttäneet kopiosuojatun logonsa tuotedisainiinsa vähentääkseen piraattituotteiden houkuttelevuutta niiden ihmisten keskuudessa, joilla on varaa myös aitoihin tuotteisiin. T-paitapatenttisotaa odotellessa.

  Eniten itse uutisen aiheessa minua rasittaa se, ettei Applen alumiinin värinen ulkokuori ole mikään näyttävyyden multihuipentuma, eikä siitä sen takia kannattaisi kenenkään mennä oikeuteen. Se, että laite tehdään muovin sijaan laadukkaista materiaaleista, ei saisi rajoittaa muotoilua ja - hyvänen aika - värivalikoimaa yhteen ainoaan sieluttomaan luukkiin.

  On ikäänkuin Apple olisi patentoinut tyhjän kankaan, ja nyt kaikki ryntäävät rahan perässä valmistamaan mahdollisimman saman näköisiä tyhjiä kankaita, jotka eivät ehkä loukkaa Applen patenttia, kun koko ongelman voisi ohittaa vetämällä yhdenkin siveltimen vedon muuten niin tylsään pohjaan.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.