Fujitsu opettaa kuluttajia rakentamaan omat tietokoneensa

uutinen julkaistu:12 heinäkuuta, 2012

Japanilainen tietotekniikkajätti Fujitsu aikoo tarjota Japanissa Hands-on Custom PC Assembly -palvelun, jossa kuluttajat voivat itse oppia kokoamaan tietokoneensa. Fujitsun tarkoituksena on opettaa kuluttajia PC-raudasta samalla kun he saavat kokea oman kustomoidun tietokoneensa kokoamiselämyksen. 9. elokuuta alkava palvelu toimii "Building my very own PC" -projektin alaisuudessa Fujitsun ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
  • #1
    Tästähän saattaisi saada Etelä-Suomessa aikaiseksi bisnestä. Ja jos ei bisnestä, niin ainakin asiakkaita uudelle yhdistykselle tms. Nörtit osaavat koota tietokoneensa vaikka silmät kiinni, miksi tapaa ei opettaisi mahdollisimman monelle "tavikselle". Saisimme kenties erilliskomponenttien hintojakin Suomessa alas, plus loppuu se OEM-pelleily suurella hintalapulla ja (osittain) heikoilla osilla.

    Tästä inspiroituneena voisin seuraavaa modernia peruskonetta (=ei aftermarket-jäähdyttimiä, perusosat) kasatessani napsia kuvia lisäten asennussuuntanuolet. Sellainen todella simppeli ohje tavikselle, nykypäivän osilla. Tosin onhan niin, että vuoden päästä tuon saa laatia uudestaan, kun ovat jo eilispäivää palikat.
  • #2
    Olisi varmasti tarpeen ja hyödyllistä muuallakin mm. Suomessa.

    On jo ekologisten ja taloudellistenkin syiden vuoksi hyvä jos tavallisemmatkin käyttäjät ja kuluttajat osaavat perushommat tietokoneiden laitteistonkin päivittämisessä. Etenkin kun vanhankin koneen käyttöikää (kevyessä käytössä) voi jatkaa helposti ja edullisesti mm. muistia lisäämällä...
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.