AMD hankki Athlon 64 -arkkitehdin takaisin Applelta

uutinen julkaistu:2 elokuuta, 2012

Jim Keller toimi aikanaan AMD:llä arkkitehtuurisuunnittelijana, ja oli mukana luomassa muun muassa x86-64-käskykantaa AMD:n parempina päivinä Athlon 64:n aikaan. Sittemmin Keller on siirtynyt Applelle mobiilisuorittimien kehitykseen, mutta nyt AMD on ilmeisesti saanut houkuteltua miehen takaisin x86-suorittimien pariin. Keller tulee työskentelemään AMD:llä varatoimitusjohtajana ja pääarkkitehtina ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  No nuo olivat kerrankin hyviä uutisia. Jospa vihdoinkin AMD saisi jotain konkreettista aikaan. Pysyisi hinnatkin kurissa jos kaula inteliin ei pääsisi kohtuuttomuuksiin. Tuo on molemman leirin kannattajille siis hyvä uutinen.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2. elokuu, 2012 @ 19:21

  FX-8150 ( OC 5.0Ghz 1.48v ) / GA-990FXA-UD3 / 8GB 1866MHz DDR3 / HD7950 3GB / 800W CM Silent Pro Gold / FD Define R3 / Corsair Force GT 120GB SSD / Corsair Hydro 100
 • #2
  Mihinkään leiriin kuulumattomana, uutinen kuulostaa loistavalta. Vaikka olenkin viimeiset 8 vuotta mennyt AMD:n prossuilla (johtuen lähes yksinomaan budjetista), on ajatuksissa pyörinyt yhtäkauan paluu Inteliin. Kuitenkin, muut asiat kuin pelkkä prosessori on saanut pysymään AMD:n puolella, näitä muita seikkoja ovat esimerkiksi kohtuullset päivitys mahdollisuudet emolevyissä sekä niiden loistavat ominaisuudet varsinkin kun huomioidaan hinnat. Pelikäytössä en suuria eroja ole huomannut, ainakaan niillä peleillä joita itse pelailen. Kaveri piirissä kuitenkin intel on se suositumpi vaihtoehto ollut. Toivoisinkin ehtommasti sitä että AMD saisi aikaiseksi sellaisen suorittimen varsinkin työpöytä puolelle, jolla voitaisiin haastaa myös Intelin tehokkaimmat suorittimet. Tuota kuitenkaan tuskin tulee aivan hetkeen (jos koskaan) tapahtumaan, mutta pysyisivät edes jotenkin kilpailukykyisenä vaihtoehtona ja samalla kilpailun yllä jotta hinnat eivät räjähtäisi silmille sekä kehitys pysyisi voimakkaana.
  Bulldozer saattaa olla joka tapauksessa vielä yllättäjä, kunhan ohjelmisto talot oppivat hyödyntämään sitä oikein. Edelleen aiankin hirveäs useassa testi sovelluksessa, sekä myös itse ohjelmistot vain osaavat hyödyntää sitä yhtä ydintä, tai maksimissaan 4:ää, joissa intel on huomattavasti parempi.
  Toivotaan siis että näitä neroja saataisiin lisää AMD:n leiriin, ja myös pysymään yhtiössä.

  Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
  Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.