Tutkijat 120-kertaistivat litiumioniakun latautumisnopeuden

uutinen julkaistu:18 elokuuta, 2012

Korealaisen uutistoimiston Yonhapin mukaan UNISTin (Ulsan National Institute of Science and Technology) tutkijat ovat kehittäneet uudenlaisen litiumioniakun, joka latautuu perinteistä akkua 30-120 kertaa nopeammin. Teknologia on lupaava askel kohti nykyisten akkujen yhden pahimman ongelman ratkaisua, mikä on erittäin pitkä latausaika. Nopean latauksen ansiosta varauskapasiteetiltaan suurienkin ...

Lue uutinen kokonaisuudessaan
 • #1
  Jea! vieläkun sais käyttöön tällä vuosituhanella.
  Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18. elokuu, 2012 @ 19:58
 • #2
  miellyttävä saavutus mutta jos voisin valita niin kasvattaisin mieluummin kulutettavan määrää.
 • #3
  akku kapasiteetti nykyisellään riittää mainiosti mikäli latausaika saadaan pariin minuuttiin tai alle, tähän päälle vielä langattoman latauksen mahdollisuudet..
 • #4
  Täytyy kyllä myöntää etä hiili on todella monipuolinen alkuaine. Taitaa olla jo olemassa kymmeniä ellei satoja uusia hiileen ja sen eri allotrooppeihin perustuvia keksintöjä yms. Vielä kun joitain niistä saataisiin käyttöön.

  "Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

 • #5
  Aika ihmeellistä on että kokoajan ilmoitetaan että uusi akkutegnologia on keksitty mutta sen valmistus on liian kallista käytäntöön.

  Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.
 • #6
  Pelkkä nopea lataus ei vielä riitä, vaikka helpottaakin kyllä. Joudut silti kantamaan sitä laturia mukanasi, jos omalla käytöllä ei akku riitä päiväksi.
  Mahdankohan olla vielä elossa, kun akut kestää kuukauden ja lataus minuutin ja se on riittävän halpaa sarjatuotantoon.
Tämä viestiketju on suljettu, johtuen siitä, että ketjun uusimmasta viestistä on kulunut yli 600 vuorokautta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että et voi vastata tähän viestiketjuun lainkaan.

Mikäli sinulla on lisättävää tai kysyttävää tähän samaan aiheeseen liittyen, ole hyvä ja aloita aiheesta uusi viestiketju tämän sivun kautta.